16 de maig 2003

as (PSC) afirma que per construir un nou teatre a Mataró s'ha de crear una empresa mixta


el punt
16 de maig de 2003
Es compromet a acabar la Nau Gaudí, Can Xalant i Ca l'Arenas
XAVIER AGUSTÍ
Mataró
El candidat del PSC a Mataró, Manuel Mas, va centrar la seva exposició del programa de Cultura en les prioritats d'actuació previstes en el pla d'equipaments. El candidat a la reelecció es va comprometre a acabar tres dels projectes que hi ha en marxa -la Nau Gaudí, Can Xalant i Ca l'Arenas-, però va advertir que la construcció d'un nou teatre i la rehabilitació de Can Marfà, tot i ser prioritaris, encara anirien per llarg.
+ Manuel Mas i Pilar González-Agàpito van exposar el programa de Cultura a la casa Coll i Regàs. Foto: Q. PUIG Manuel Mas va ser molt clar en el seu plantejament i va afirmar que per pujar el llistó pel que fa a equipaments culturals calien molts recursos econòmics. «Tenim quatre teatres -el Casal, el Foment, la Sala Cabañes i el Monumental-, però tots amb problemes. Es pot invertir en el Monumental, però es troba encaixonat en una finca i a la llarga seria llençar els diners perquè mai serà un gran teatre», va exposar. El candidat del PSC va explicar que la construcció d'un nou teatre costaria uns 2.000 milions de les antigues pessetes, xifra equivalent al que es pressuposta en inversions per un any d'un Ajuntament com Mataró. En aquest sentit, Mas va afirmar que només es podien plantejar aquesta obra si es creava una empresa mixta -amb capital públic i privat-, com Holsa, durant els Jocs Olímpics de Barcelona. L'alcalde ja havia fet aquest plantejament fa tres setmanes, quan es va referir a la construcció de tres noves instal·lacions esportives que substituïssin el camp de futbol, el palau Josep Mora i el velòdrom. «Des del punt de vista econòmic, el problema és que no es poden tirar a terra els equipaments fins que no s'han construït els nous», va recordar. Mas va deixar clar que Can Marfà seria la seu del Museu Tèxtil, però que la rehabilitació de l'antiga fàbrica també era molt costosa. L'alcaldable va reconèixer que potser eren «uns plantejaments poc engrescadors, però fonamentats en un bany de realisme». «Hi ha altres partits que fan propostes sense mirar els pressupostos municipals», va etzibar.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...