01 de juny 2003

Sala Cabañes de Mataró estrena el musical «Oliver» amb més de cent actors en escena

el punt
1 juny 2003

TERESA MÁRQUEZ . Mataró

Sala Cabañes de Mataró estrena el 7 de juny el musical Oliver, una adaptació de l'obra Oliver Twist, de Charles Dickens, i que permet veure dalt de l'escenari més d'un centenar d'actors. La peça, dirigida per Antoni Blanch i ambientada en el segle XIX, narra les peripècies d'un nen orfe de pare i que perd la mare quan neix. L'ingressen en un orfenat on pateix gana i maltractaments. Després es fa aprenent d'un enterramorts i s'escapa a Londres, on s'introdueix en una banda de joves lladregots que són extorsionats per un vell jueu. Perseguit per la mala sort, l'atrapen per lladre i la mateixa persona que es creu que li ha robat finalment l'acollirà a casa seva i descobrirà que és el seu nét.
A Oliver col·laboren la ballarina i coreògrafa mataronina Gemma Bartra -que també ha fet la coreografia de la celebrada La família Trapp-, i l'escenògraf Jordi Ribas, vinculat a Sala Cabañes des del 1965 i creador de més de 40 escenografies per al teatre. La direcció musical ha estat encarregada al músic Genís Mayola, fundador de la coral Primavera per la Pau l'any 1983 i autor de dues cantates: Cantata de la terra sense mal, basat en poemes de Pere Casaldàliga, i Nosaltres som part de la terra, sobre un text del cap indi Seatle.
Oliver es representarà els dissabtes 7 i el 14 de juny a les 10 del vespre i el 8, 9 i 15 de juny a les 6 de la tarda.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...