07 d’agost 2003

Mataró acomiada amb discreció el pianista i compositor Enric Torra i Pórtulas



el punt
7 agost 2003

L'alcalde, Manuel Mas, i alguns regidors van assistir als funerals a Santa Maria


TERESA MÁRQUEZ .
Mataró Una basílica de Santa Maria mig buida va acomiadar ahir al matí el compositor de Mataró Enric Torra. Als funerals hi va assistir l'alcalde, Manuel Mas, i altres regidors de l'Ajuntament i s'hi va interpretar un fragment de la Passió , obra del músic mort dilluns.
+ Els funerals pel compositor Enric Torra es van fer ahir al matí a la basílica de Santa Maria. Foto: QUIM PUIG. «Enric Torra era un home que passava desapercebut i així ha estat també en el seu comiat, el mes d'agost i quan la ciutat està més adormida». El rector de la basílica de Santa Maria, mossèn Joan Barat, va fer referència explícita en la seva homilia a la poca assistència de públic al funeral del compositor de Mataró. El mes de vacances per excel·lència va propiciar que l'església només s'omplís a la meitat i que el comiat d'un dels músics més apreciats a la ciutat passés «de puntetes» en un calorós dimecres d'agost.Música de comiatEl fèretre va ser rebut pels compassos d'un fragment de la Passió, una de les obres més importants i conegudes d'Enric Torra. La missa, oficiada per quatre capellans, va ser seguida pels familiars del músic, l'alcalde de Mataró, Manuel Mas, la regidora de Relacions Econòmiques i Institucionals, Pilar González-Agàpito, el regidor de Cultura, Jaume Graupera, el regidor de Promoció Econòmica, Toni Civit, i altres membres del consistori. També hi van ser presents representats d'entitats i associacions mataronines i amics i admiradors d'Enric Torra, que li van retre així el darrer homenatge.A banda del fragment de la Passió, es van interpretar altres peces en el decurs de la missa. En concret, la soprano Pilar Adan va cantar l'ària de Bach Anant amb tu, La mort, amb lletra del poeta mataroní Josep Punsola i música de Marcel Olm, i Pannis angelicus, de Cesar Frank. L'organista Roger Estrany va acabar amb El cant dels ocells.El regidor de Cultura, Jaume Graupera, va explicar a la sortida del funeral que des de l'Ajuntament s'ha començat a treballar en un acte d'homenatge a Enric Torra. «Volem que es faci el mes d'octubre i que hi participin totes aquelles entitats i persones amb les quals va treballar el mestre, com el Centre Catòlic o Sala Cabañes», va dir Graupera. Tot i això, el regidor va reconèixer que seria difícil poder dur a terme un dels darrers desitjos del compositor: veure estrenada l'òpera Burriac, que va cedir a la ciutat l'any 1998.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...