25 de desembre 2004

LA TRADICIÓ DEL NADAL, A ESCENA

el punt
25 desembre 2004

LA TRADICIÓ DEL NADAL, A ESCENA del grup de teatre Atlàntida. Per això s'ha desenvolupat tot un muntatge que presenta un mosaic artístic que agrupa actors de diferents etapes de l'entitat, personatges amb registres diferents, un collage de músiques i un argument amb un final inesperat.En el cas de Berga, l'Agrupació Teatral La Farsa puja a l'escenari per representar els tradicionals Pastorets de Serafí Pitarra.
Com a novetat, uns decorats nous. Les més de tres hores d'obra inclouen les populars garrofes, 44 estrofes en forma de vers i un dels moments més esperats de la funció. I a Manresa, el grup de teatre del Casal Familiar Recreatiu, sota la direcció de Joan Torrens, serà l'encarregat de portar al Teatre Els Carlins el text de Josep Maria Folch i Torres.Albà i López no repeteixen
El Penedès ha perdut aquest any una de les representacions més originals dels Pastorets, la que protagonitzaven els actors Sergi López i Toni Albà amb una entitat local.
La Unió Vilanovina ha decidit aquest any no organitzar els Pastorets, tot i el rotund èxit que van tenir durant els dos anys que López i Albà havien apadrinat la posada en escena, per motius interns de la societat, que no ha volgut fer front a l'esforç organitzatiu que representa aquesta obra.
Però el Círcol Catòlic de Vilanova mantindrà fins al 9 de gener les representacions dels Pastorets més clàssics, que s'estrenen el dia de Nadal.
A Vilafranca, una de les cites més clàssiques per aquestes festes són els Pastorets de l'associació de veïns de Sant Julià.Pel que fa al Maresme, el muntatge
Els Pastorets de Mataró està en cartell des del 1916. Aquest any es fa un esforç per fer un pas més en la consolidació de l'espectacle i se n'ha confiat el vessant musical a Àlex Montasell, un jove músic mataroní que ha arranjat de nou tota la música escrita especialment per a l'espectacle.
Els Pastorets de Mataró són els únics de Catalunya que tenen música en directe, que anirà acompanyada per un gran cor. Les cançons originalsque es mantenen de L'estel de Natzaret segueixen la partitura de mossèn Miquel Ferrer. La part més important de la partitura, però, la formen les brillants peces escrites expressament per a Els Pastorets de Mataró pels mestres Felip Vilaró i Enric Torra. Una rejovenida Orquestra de Cambra de la Sala Cabañes -integrada per 18 professionals- s'encarregarà d'interpretar les peces.
Enguany també s'aprofundeix en l'ús de les noves tecnologies en l'espectacle amb la videoprojecció de nous elements, com per exemple unes flamarades virtuals en l'escena de l'infern i dues tempestes al llarg del pròleg.
A Pineda de Mar, els Pastorets celebra el 75è aniversari del Centre Cultural i Recreatiu i té previst unir els actors més veterans de l'entitat per donar un sentit més nostàlgic a la representació. A Arenys de Mar, destaca la representació dels Pastorets infantils sota la direcció de Quimet Maynou. Canet de Mar i Malgrat també en programen diferents representacions. Pel que fa al Baix Maresme, el Teatre La Massa de Vilassar de Dalt s'afegeix a l'oferta

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...