cap gros
30 octubre 2005

Els de l'Anoia han aprofitat un partit molt fluix dels homes de Margall
per Marc Mayola - 30/10/2005 21:11
Després de tres victòries consecutives, la UE Mataró ha ensopegat en el partit menys esperat. L'Igualada, un dels equips de la part baixa de la Lliga EBA, visitava el Josep Mora. De fet, Josep Maria Margall ja havia avisat abans del partit que "L'Igualada té millor equip que la temporada passada i la seva situació a la classificació és del tot anecdòtica." L'advertència de l'entrenador del Mataró, però, no ha estat suficient per aconseguir que els seus jugadors fessin un bon partit.El primer quart ha estat força igualat i al començament del segon, fins i tot, el Mataró ha gaudit d'un avantatge de 8 punts (28-20). Llavors, l'Igualada s'ha posat les piles en defensa i ha clavat un parcial de 0-15 que els unionistes han arrossegat durant la resta del partit (28-35). Entre Jordi Ventura i Sergi Homs han aconseguit tornar a apropar el Mataró en el marcador. Al descans 38-40.El tercer quart ha estat per oblidar. La UE Mataró no ha fet una bona selecció de tir i s'ha bloquejat en atac. Mentrestant, l'Igualada anava ampliant l'avantatge. Al final d'aquest període, 50-64 pels visitants.Els de Margall han reaccionat en l'últim quart i gràcies a una pressió asfixiant a tota la pista han estat apunt d'obrar el miracle. A falta d'un parell de minuts s'han apropat a només 4 punts (72-76) però llavors, una dubtosa falta que els àrbitres han assenyalat a Roger Juan, ha acabat de sentenciar el partit. Al final, 74-83 per l'Igualada que surt de la zona complicada de la classificació. Per la seva part, el Mataró és novè amb un balanç equilibrat de 4 victòries i 4 derrotes.Margall: "Hem fet una selecció de tir molt dolenta."L'entrenador de la UE Mataró, com sempre, es mostra content amb l'actitud del seu equip perquè "Sempre ho dóna tot", però avui valora negativament el joc ofensiu del seus homes: "Hem fet una selecció de tir molt dolenta perquè no hem pogut jugar amb tranquil·litat. Anàvem 10,12,14 punts per sota i hem jugat precipitats. És clar, una cosa és jugar ràpid i una altra és fer-ho precipitats."Amb tot, Margall també critica la permissivitat arbitral amb l'Igualada en alguns aspectes del joc: "Els àrbitres els han deixat estar moltes vegades més de tres segons a la zona. Ells són jugadors grans i alts i ho han aprofitat per capturar rebots i anotar amb facilitat."D'altra banda, Josep Maria Margall ha explicat l'esbroncada que li ha clavat a Xavier Costa en un dels últims temps morts del partit: "En Xavier Costa sempre està molt pendent de fer les coses bé. Es capfica quan no li entren els tirs. Jo li he dit que jugui i es deixi de ximpleries. Al final, semblarem robots. En el bàsquet el cap és important però no et pot guanyar. Un cop falles, t'has de deixar de ximpleries. Si jo li demano que se la jugui, se l'ha de jugar. Si falla, llavors és culpa meva i prou."
UE Mataró: 74. Paco Hernández (15), Xavier Costa (6), Artur Magriñà (2), Adrià Fradera (1), Sergi Homs (8), Roger Juan (8), Moisès Casín (4), Jordi Ventura (25), Marc Forcada (1), Jacob Molina (4), Daniel Ortiz, Sergio López.
CB Regió 7 Igualada: 83. Pascual Mora (13), Oriol González (12), Pau Viladomat (3), Jordi Torres (13), Oriol Rabert (9), Pau López (4), Miguel Ángel García (9), Marc Corcelles (12), Àlex López (8).
Parcials: 21-20, 17-20, 12-24, 24-19.
Àrbitres: Perea i Benítez.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...