24 d’octubre 2005

Tercera victòria consecutiva de la UE Mataró

cap gros
24 octubre 2005

Els de Margall guanyen a la pista del Sant Pere Solmania (65-68) i sumen una nova victòria en el campionat de lliga

per Marc Mayola - 24/10/2005 12:54

La UE Mataró s'està especialitzant en els finals de partit ajustats. Josep Maria Margall ens deia la setmana passada: "El 99% de jugadors de l'equip són guanyadors nats." Doncs ja porten tres setmanes consecutives demostrant-ho. Els finals de partit igualats i emocionants són l'hàbitat natural de tot jugador guanyador. El Mataró en té un bon grapat i els ha fet servir per emportar-se tres victòries consecutives (84-85 a la pista del Sant Josep, 72-70 davant el Montsó i, aquest cap de setmana, 65-68 a Terrassa contra el Sant Pere).El Mataró va començar el partit amb molta força. Al final del primer quart, ja tenia un avantatge de 10 punts (11-21). L'encert en el tir exterior superava, amb certa facilitat, la defensa plantejada pels terrassencs. Els unionistes van acabar el partit amb un destacable 47% d'encert des de més enllà de 6'25 (8/17). Els homes de Margall, però, en veure que tenien un matí inspirat, van abusar de llançaments en posicions complicades. Margall: "Vam començar el partit molt bé, amb un gran encert en el tir. Després, però, vam errar llançaments i potser vam pecar d'individualistes en alguns moments. Veient que al principi ens entrava tot, cada jugador buscava les seves cistelles i l'estadística d'encert va baixar."Paco Hernández, malgrat no haver entrenat durant tota la setmana per problemes al turmell, va jugar 35 minuts per mirar de pal·liar els maldecaps del Mataró a la pintura, aguditzats per la baixa de Sergi Homs. Però tot i l'aportació d'Hernández (7punts/8 rebots) i el bon partit del jove Fradera, el Sant Pere va dominar amb molta comoditat el rebot (45 a 27). Aquest va ser un altre dels motius que expliquen per què el Mataró va patir, i molt, per guanyar el partit. Margall: "No ens poden agafar 24 rebots ofensius, això dóna segones opcions al rival. És una estadística que hem de millorar molt."El Sant Pere anava retallant la diferència fins que es va posar per davant en el marcador. Llavors, però, la UE Mataró no es va enfonsar anímicament, va tornar a jugar en equip amb la direcció magistral de Jordi Ventura i l'encert en els tirs lliures va acabar de sentenciar el partit a favor dels mataronins.Amb aquesta victòria, l'equip de Margall té ara un balanç positiu (4 victòries/3derrotes) i comparteix la tercera posició de la Lliga EBA amb cinc equips més. El proper diumenge, la UE Mataró rep l'Igualada, un conjunt que no ha començat gaire bé la lliga (2 victòries/5 derrotes), però que de ben segur serà complicat guanyar.

Sant Pere Solmania: 65. *Arenas (6), *Porto (7), *Foz (9), *Badia (15), *Ausina (20), Crespo (2), Monrós (4), Reyes (2), Rodríguez.

UE Mataró: 68. *Paco Hernández (7), *Xavier Costa (11), Artur Magriñà (8), *Adrià Fradera (4), *Roger Juan (8), Moisès Casin, *Jordi Ventura (25), Marc Forcada (2), Jacob Molina (3), Sergio López.Parcials: 11-21, 22-21, 17-10, 15-16.

Àrbitres: Posse i Monguio.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...