18 d’octubre 2005

Trànsit Projectes i ACM dirigiran i gestionaran Can Xalant


cap gros
18 octubre 2005

El projecte començarà a funcionar definitivament a principis de novembre
per capgros.com - 18/10/2005 12:51


Imatge de la inauguració de l'equipament, el maig passat.

El centre de creació contemporània de Can Xalant ja té qui el dirigirà i gestionarà. Serà Trànsit Projectes, que es presentava associada a ACM, col·lectiu cultural de Mataró que aplega intel·lectuals i artistes contemporanis de la ciutat. La Junta del Patronat Municipal de Cultura va adjudicar el contracte de direcció i gestió integral del nou equipament ahir dilluns, 17 d'octubre. El termini per a la presentació de propostes va acabar el 31 de setembre passat i al concurs es van presentar dues propostes, una de la cooperativa mataronina Arcàdia i la de l'adjudicatari. Els participants en el concurs havien de presentar, a més a més de la documentació administrativa corresponent, un Pla de Gestió, un Pla d'Inversió, un Pla de Comunicació, un Pla Econòmic i Financer (i proposta econòmica) i propostes de millores a les contingudes en el Plec de Condicions. Per a l'estudi de les propostes el Plec es va preveure la constitució d'un jurat qualificador format per dos representants de la Generalitat de Catalunya, dos de l'Ajuntament de Mataró i un professional independent nomenat de mutu acord. El projecte de Can Xalant començarà a funcionar l'1 de novembre i la present concessió finalitzarà el 31 de desembre de 2007. El pressupost total destinat a aquesta iniciativa per a aquest període és de 730.000 € repartits en els diferents períodes anuals. La Generalitat financia el projecte amb 2/3 del seu pressupost de funcionament mentre que l'Ajuntament aporta l'edifici i el pressupost restant.

Trànsit Projectes actua des de 1985 com a equip de professionals de la cultura i l'educació al servei de les polítiques de desenvolupament territorial. Trànsit treballa des de dues perspectives: el suport a la gestió de serveis i projectes i el contrast i la reflexió teòrica que permeten avançar en la recerca de plantejaments tècnics i metodològics. Trànsit és un instrument útil per a totes les entitats, empreses i institucions compromeses en el desenvolupament integral del territori i que aposten per la qualitat en la gestió. Per la seva part, ACM (Associació per a la Cultura i l'Art Contemporani) fou creada l'any 1996 a Mataró. És una associació que té la finalitat de crear i difondre tot tipus d'activitats culturals i artístiques. Organitza exposicions, concerts, conferències i altres esdeveniments compromesos amb l'estètica i el pensament contemporanis que queden documentades en les seves pròpies publicacions i projecta col·laboracions pluridisciplinars amb artistes, altres associacions i institucions culturals. ACM és una associació sense un espai físic concret i que ha basat les seves actuacions en la recerca d'espais alternatius d'exposició.

La posada en marxa de Can Xalant està emmarcada en el Pla d'Equipaments Culturals de Mataró del Patronat Municipal de Cultura. L'equipament es troba a l'antiga masia de Can Xalant situada al Pla d'en Boet, i és el resultat de les obres de rehabilitació que el Servei d'Obres de l'Ajuntament inicià el juliol de 2003 i que acabà el passat mes de maig. Es vol que sigui un equipament emblemàtic i té per objectiu crear una xarxa d'espais i centres dedicats a la creació i el pensament contemporanis, amb vocació de situar-los en l'escena nacional, estatal i internacional.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...