30 de setembre 2006

La Sala Cabañes recupera ‘Les Dones Sàvies’ de Molière quinze anys després


29 de setembre de 2006

L'obra ha estat recuperada per la voluntat d'un grup d'actors de tornar dalt l'escenari
per T. Rodon

Interior de la sala Cabañes
La Sala Cabañes s’omplirà aquest dissabte, dia 30, de nostàlgia i bons records. El teatre mataroní serà escenari de l’estrena de Les Dones Sàvies, una obra adaptada de Molière que ja es va representar fa quinze anys per part d’un grup d’actors i actrius mataronins. Molts d’ells es dediquen actualment al teatre professional, però la resta ha decidit fer memòria i tornar a pujar dalt l’escenari. “Volíem tornar a actuar i entre tots vam decidir recuperar l’obra que ens agradava més; tot i això l’hem retocada per millorar-la”, explica la directora de Les Dones Sàvies, Encarna Hernández.
Així, actors de la mateixa obra de fa quinze anys –Juli i Montse Cusachs, Eva Canals i Jordi Font-, amb nous intèrprets, faran un total de cinc obres a Mataró, una a Les Garrigues i una més a Palafolls. L’obra de teatre, que combina la interpretació més clàssica amb peces musicals, parla de la vanitat i la pedenteria, “d’aquells que es pensen que són savis però que no ho són”. Les Dones Sàvies ja va recollir molt bones crítiques fa quinze anys i, fins i tot, va rebre el premi a la millor obra de Teatre Juvenil de la Generalitat de Catalunya.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...