30 de setembre 2006

Les dones sàvies de Molière obre la temporada de la Sala Cabañes


29 de setembre de 2006

Amb els actors que ja la van representar fa quinze anys
Redacció
Cultura

Una comèdia clàssica és l’encarregada d’obrir la temporada 2006-2007 de la Sala Cabañes. Les dones sàvies de Molière ha estat la peça escollida per estrenar la temporada del teatre, que s’obre aquest divendres a la nit. Però la representació de Les dones sàvies és més una reestrena que no pas una estrena, ja que la Sala ja va acollir aquesta peça ara fa 15 anys. Aquest cop, el clàssic de Molière arriba de la mà de la directora Encarna Hernàndez. Hernàndez, com ja es va fer en la representació de fa 15 anys, ha volgut prendre com a punt de partida fragments del text en prosa que Nicasi Camps i Pinós va realitzar del text original de Molière.
Malgrat ser una obra clàssica, la directora està totalment convençuda de la seva contemporaneïtat. “El missatge que ens volia donar Molière al segle XVII, es pot dir que avui és igual de vigent.
El món és ple de pedants, de gent que es mou per l’egoïsme i dels que presumeixen de ser savis sense ser-ho” explica Hernàndez presentant la peça.Els records han estat un alicientA més, la directora també creu que estrenar una obra que ja s’havia fet fa algun temps i en la que hi havien participats part dels actors que ara tornen a fer-ho, ha estat un alicient per a tots: “Per alguns dels actors que ja hi havien sortit quan eren uns nens, ha estat una alegria tornar a fer una obra que els porta tants bons records i amb la que van guanyar premis a tot arreu on es va presentar a concurs”. Les dones sàvies es podrà veure aquesta nit i tornarà a representar-se els dies 1, 8, 12 i 15 d’octubre a les 18.30 hores.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...