28 de març 2007

Alfred Fort, confirmat com a nou gerent del TNC

22 de març de 2007
Redacció
La junta general del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) va confirmar ahir el nomenament d'Alfred Fort com a nou gerent de la institució. El responsable i creador del Festival Trapezi de Reus substituirà Joan Francesc Marco, com va avançar l'AVUI el 16 de març. El fins ara màxim responsable del TNC passarà a dirigir el nou Comissionat de l'Alcaldia per a la Ciutat de la Música de Sabadell. Marco era el gerent de l'escenari de les Glòries des del 2003.
Les funcions de Fort seran planificar, dirigir i coordinar les activitats del TNC. Haurà d'administrar recursos humans i econòmics, tot buscant, sobretot, augmentar l'entrada de recursos externs que permetin millorar l'autofinançament del teatre. Marco, de fet, abandona la institució amb superàvit. L'any passat va tancar caixa amb un remanent positiu de 433.534 euros. A més, el TNC ha entrat en un bon cicle positiu, amb un augment considerable d'espectadors cada temporada. Fort haurà d'intentar que el govern del país mantingui el seu nivell d'inversió un cop acabi de pagar el 2009 el cost de la construcció del teatre.
Fort, de 46 anys, va començar la seva tasca en el món de la cultura el 1980 assumint aquesta àrea com a regidor. El 1989 es va incorporar com a tècnic de promoció cultural a l'Institut Municipal d'Acció Cultural de Reus (IMAC), centre que va dirigir entre el 1991 i el 1997, quan va passar a administrar el Teatre Bartrina de la capital del Baix Camp. Des del 2005 és al darrere del Centre d'Arts Escèniques de Reus.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...