28 de març 2007

El Paral·lel tindrà 'Cabaret'

27 de març de 2007

Després de tres anys a Madrid, el musical vindrà a Barcelona per la Mercè
Teresa Bruna
"Oblideu la pel·lícula, no hi té res a veure. Aquí hi ha més històries i més personatges", va explicar ahir l'actriu catalana Marta Ribera durant la presentació de Cabaret. Ella és Sally Bowles, el personatge que Liza Minnelli interpretava a la pel·lícula de Bob Fosse.
El musical, que s'ha mantingut tres anys en cartell a Madrid, aterrarà al teatre Apolo al voltant de la Mercè, de la mà de la multinacional Stage Entertainment. La productora, que té la mà trencada per als musicals (My Fair Lady, Cats, Mamma Mia, La bella y la bestia, El Fantasma de la Ópera...), havia estrenat a Barcelona compartint producció amb Focus (Gaudí, Rent, Notre-Dame de París). Aquest serà el seu debut en solitari.
Cabaret parteix de la novel·la de Christopher Isherwood Adéu a Berlín i és la versió que Jaime Azpilicueta ha fet de l'original que Sam Mendes va crear per a Broadway. "Hem fet la nostra escenografia, una dramatúrgia, un vestuari... Mendes és el pare de la criatura, hem adquirit els drets, no ens n'hem anat del text, però hi ha la nostra aportació", aclareix Julia Gómez-Cora, directora de Stage Espanya. L'empresa està buscant teatre a Barcelona amb l'objectiu de porta-hi grans títols del musical.
El Cabaret teatral recrea dues històries simultànies, la de Sally i l'escriptor Cliff Bradshaw i la d'una parella d'avis: ell, jueu, que regenta una fruiteria, i ella, mestressa d'una pensió. Combina la música amb el text i la part musical transcorre al cabaret Kit Kat Club. L'enllaç entre els dos llenguatges és Emcee, el mestre de cerimònies que interpreta Víctor Masan: "Emcee no és ni jueu ni nazi, no té ni sexe ni idioma definit... És un supervivent en una època difícil -diu-. És un luxe interpretar-lo, cada dia li trobo coses noves". Per a Gómez Cora: "No és glamurosa com la pel·lícula, és més dura, més real i desperta les emocions".
Part de la platea de l'Apolo es transformarà en una sala de festes amb taules i cadires on es podrà prendre una copa.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...