31 de març 2007

La Barraca torna a Sabadell

31 de març de 2007
La companyia fundada per García Lorca ha estat 70 anys en silenci
Josep Maria Codina
La companyia La Barraca, fundada per Federico García Lorca i ara formada per alumnes de la Universitat Carlos III de Madrid, torna a Sabadell 70 anys després de fer-hi l'última representació. Serà la primera ciutat d'una gira catalano-aragonesa que avui (18 h) acollirà els Entremeses de Cervantes al Teatre Principal. Les entrades gratuïtes es poden recollir a l'entrada del teatre.
Garcia Lorca va crear La Barraca el 1932 amb joves universitaris que per vacances portaven els clàssics per pobles i ciutats. L'objectiu era fomentar el teatre popular amb muntatges àgils de repertoris del Siglo de Oro. L'any 1936 la Guerra Civil va acabar amb La Barraca. Els Entremeses i El burlador de Sevilla, de Tirso de Molina, van ser les obres que es van veure en el darrer itinerari per Catalunya ara fa 70 anys. El repertori també incloïa El retablo de las maravillas de Cervantes, La vida es sueño de Calderón de la Barca i Fuenteovejuna de Lope de Vega, entre d'altres.
La iniciativa de recuperar la companyia creada per l'escriptor granadí per popularitzar la literatura del Siglo de Oro va començar l'any passat amb Las rutas de La Barraca, amb què els universitaris van recuperar els itineraris del grup original, que aprofitava les vacances a les aules. L'Ajuntament de Sabadell organitza aquesta sessió dins les activitats per a la recuperació de la memòria històrica.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...