27 de març 2007

La Unió torna al camí del triomf després d’onze jornades sense guanyar

25 de març de 2007

Una treballada victòria davant l’Alaior (85-82) permet el conjunt mataroní sortir de la cua de la classificació i l’apropa a l’objectiu de la salvació
per Aida Soriano Fiérrez
Després d’onze jornades sense conèixer el gust del triomf, el sènior masculí de la Unió Esportiva Mataró va tornar a saber què és guanyar. El partit contra l’Alaior, corresponent a la jornada número 23 de Lliga EBA i disputat al Josep Mora diumenge passat, dia 25, va ser un matx molt disputat i igualat fins l’últim moment. Aquesta vegada, però, la Unió va sortir vencedora de la lluita cos a cos amb el rival i el resultat final de 85-82 permet sumar als unionistes la sisena victòria de la temporada, que es resistia des del desembre de 2006. Amb la victòria de diumenge, i quan encara queden tres jornades per disputar, els de Sobrín surten de la cua de la classificació i es situen tretzens a la taula, una posició per sobre de l’Almàssera, i empatats amb el Palma Playa Park, que es troba fora del descens. El partit contra l’Alaior era vital pels interessos del conjunt que dirigeix Tito Sobrín. Els unionistes no guanyaven des de l’onzena jornada de lliga i la victòria del Palma Playa Park sobre el Torrealta obligava el conjunt mataroní a guanyar per lluitar per la salvació de tu a tu amb el Palma Playa Park. La Unió, havia disputat partits on havia merescut la victòria per joc, però s’havia quedat a res d’aconseguir-la, com havia succeït la setmana anterior a la pista de l’Alcora, quart classificat. Però aquest cop, les coses sí que van rutllar com ho havien de fer i la victòria es va quedar al Josep Mora. La Unió va sortir a la pista amb la directa i de la mà d’Hesham Taman (20 punts), Jordi Ventura (24 punts) i Edgar San Epifanio (10 punts) en atac, i amb Marc Forcada i Sergi Homs recuperant en defensa, la Unió va aconseguir superar l’Alaior, que no comptava pel partit de diumenge amb Patrick Hilliman, però sí tenia a la pista a l’ala-pivot Nathan Higgs (23 punts). Així doncs, amb un parcial de 21-16, el primer quart se l’enduien els unionistes. Durant el segon quart, l’equip mataroní treballava bé en defensa, però no aconseguia augmentar suficientment el seu avantatge respecte del rival. I a falta de quatre minuts pel final, l’Alaior aconseguia per mitjà de Ruben Saiz superar els unionistes (31-32). Ràpidament, però, Jordi Ventura s’encarregava de donar la volta a la situació i posteriorment, un triple de Xavi González permetia la Unió marxar al descans amb un marcador favorable (41-38). A la represa, un parcial de 15 a 20 deixava el conjunt unionista dos punts per sota al marcador (56-58). En l’últim quart, el conjunt mataroní, que ja no volia esperar més per aconseguir una victòria, es va deixar la pell en cada acció i l’estira-i-arronsa entre ambdós conjunts no permetia a cap dels dos distanciar-se al marcador i sentenciar el partit. A menys de tres minuts pel final del matx, la Unió perdia de cinc (72-77), però un triple de Jordi Ventura, la posterior cistella d’Adrià Fradera i un nou triple de Paco López posaven la igualada en el marcador a 79, quan només restava un minut. I aquí és on tot es podria haver torçat i la Unió podria haver perdut la calma i haver encaixat al dotzena derrota consecutiva de la temporada; però res més allunyat de la realitat, perquè la Unió, lluny de tota desesperació, va mantenir la calma i molt conscient del què es jugava va saber resoldre el partit: Hesham Taman avançava els unionistes a falta de 28 segons i Jordi Ventura ampliava l’avantatge amb la conversió de dos tirs lliures, deixant el marcador 83-79 a falta de cinc segons. Ni el triple de Nathan Higgs dos segons després no descentraria la Unió, que un segon més tard posava el punt i final al partit amb la conversió de dos tirs lliures de la mà de Jordi Ventura. Així doncs, 85-82 i sisena victòria de la temporada de l’equip unionista, que d’aquesta manera surt de la cua de la classificació, ara és tretzè, i es troba a una victòria de la salvació.
Tito Sobrín: "Estem molt contents perquè aquesta setmana era important guanyar per no perdre de vista el Palma Playa Park a la classificació i així ho hem fet
”Al final del partit, l’entrenador unionista, Tito Sobrín, expressava la seva satisfacció: “Per fi! Ells han jugat molt bé tàcticament, Nathan Higgs estava a l’ACB fa quatre anys i és un jugador de molta qualitat que ens ha fet molt de mal. A nosaltres semblava que els fantasmes de portar tantes jornades sense guanyar se’ns apareixien en els moments clau, però estem molt contents perquè el que era important aquesta setmana era guanyar per no perdre de vista el Palma Playa Park a la classificació i així ho hem fet. Ara hem de treballar durant la setmana amb molta intensitat, amb molt de ritme, amb molta ambició, amb alegria i somriure per haver guanyat, i sortir dissabte vinent a per totes. Hem d’intentar guanyar el partit de dissabte vinent, perquè si ho fem ens estarem apropant molt al nostre objectiu: la salvació”. De la mateixa manera, els jugadors unionistes es mostraven satisfets per la victòria aconseguida, una satisfacció que es feia visible en els seus rostres. El pivot unionista Adrià Fradera afirmava: “Hem aconseguit una victòria que ja feia falta, perquè portàvem diversos partits que se’ns escapava per poc i avui definitivament l’hem aconseguida”. Així mateix, el base unionista Xavi González també afirmava: “Malgrat que portàvem onze jornades sense guanyar sabíem que la victòria havia d’arribar. I ja ha arribat, perquè avui no se’ns podia escapar”.A falta de tres jornades pel final de la lliga, la setmana vinent la Unió tornarà a jugar a casa, aquest cop davant el Ciudad Real, desè a la classificació, i a qui l’equip mataroní ja va aconseguir guanyar a domicili en la primera volta de la competició.

La fitxa
U.E. Mataró: Ignasi Ariño, Hesham Taman (20), Sergi Homs (7), Paco López (11), Xavi González (3), Jordi Ventura (24), Adrià Fradera (8), Marc Forcada (2), Marc Fabregat, Edgar San Epifanio (10), Edu Alcaraz.
Entrenador: Tito Sobrín.