25 d’abril 2007

"Avui ja no se'n fan, de «varietés»"


www.avui.cat
20 abril 2007


La Cubana celebra els 25 anys reposant la revista 'Cómeme el coco, negro'
Teresa Bruna
"Ens ve de gust mostrar als joves un gènere que ha desaparegut, que va entretenir els seus pares i avis quan no tenien tele. Avui ja no se'n fan, de varietés", diu Jordi Milán, director de La Cubana. Cómeme el coco, negro es pot veure encara avui i demà a l'Àtrium de Viladecans, abans d'emprendre una gira amb dates confirmades fins a finals d'any. Després es presentarà a Barcelona.

Amb tot, és una estrena. "S'ha fet com qualsevol obra: hi ha un text i uns personatges que els actors desenvolupen a la seva manera. Però el més increïble és que ho han fet igual que els altres. No t'ho creuràs!". Però han actualitzat el llenguatge, el negre ja no és pintat, és cubà, hi ha una romanesa, la vedet és francesa...

D'aquella època només queden dos actors: Jaume Baucis i Xavi Tena. La resta provenen de la nova fornada de Mama vull ser famós i incorporacions. La majoria no han vist la primera versió perquè eren molt joves ."Jo sí, de petita. El primer cul d'home que vaig veure a la vida va ser el del Baucis", diu Meritxell Duró, que ja porta uns anys a La Cubana.

Cómeme el coco, negro fa de pont al nou espectacle que estan preparant "amb aquelles coses que ens agrada als catalans, el teatre que fem a la nostra vida familiar...". Si aconsegueixen acabar la gira, es podria estrenar a l'octubre del 2008. Però de l'altra versió se'n van fer 542 funcions i hi ha tota una generació que no l'ha vist. Podria rebre-la d'una manera similar, com ho han fet els actors. Ni tan sols saben que hi ha una sorpresa -aquí, a la secció, n'he trobat quatre que no ho saben-. No els ho explicarem!

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...