27 de juliol 2007

La 11a edició del Festival Ple de Riure tanca amb més de 13.000 espectadors

23 de juliol de 2007

ACN
La 11a edició del Festival Internacional de Teatre Còmic Ple de Riure del Masnou ha registrat més de 13.000 espectadors, xifra que acompleix a l'alça amb les expectatives de l'organització. Un dels seus representants, Ernest Tarradas, ha fet un balanç 'molt positiu' de l'edició, ja que el públic s'ha bolcat amb caps de cartell com els actors Pepe Rubianes, Gabino Diego o el 'clown' Paolo Nani, però també amb noves apostes, com la pallassa Alba Sarraute o la companyia Capa i Espasa, que presentava l'espectacle 'Clak!', un muntatge d'humor gestual que parodia algunes de les escenes més cèlebres de la història del cinema.
Tarradas ha assegurat aquest diumenge en declaracions a l'ACN que 'les expectatives que havíem creat les hem aconseguit' en aquesta onzena edició, en què s'han repetit les xifres d'espectadors de l'any passat. Aquest membre dels Chapertons, grup còmic impulsor del festival i responsable de la direcció artística, ha afegit 'estem molt contents amb la participació de la gent' que han omplert des de dimarts i fins la matinada de diumenge, els carrers dels Masnou, la platja d'Ocata i la carpa instal·ada allà. I és que aquests són els tres escenaris del festival, malgrat que la més emblemàtica és la carpa de circ, amb capacitat per a 900 persones. 'Aquesta carpa ja no dóna per a més' reconeix Tarradas. Amb vista a l'any vinent, ja s'estan treballant en noves propostes i amb la fita de poder ampliar activitats. Tot i així, Ernest Tarradas ha ressenyat l'aportació 'vital' de l'Ajuntament del Masnou, organitzadora i gestora del festival. Pel que fa al balanç artístic, l'organització ha recalcat l'excel·lent acceptació del públic, tant a valors consolidats –el danès Paolo Nani, Pepe Rubianes i Gabino Diego eren alguns dels caps de cartell- com a noves promeses. És el cas del grup Seriosamente Tragicomedia, format per Alba Sarraute i Roc Sala, que presentaven en el marc del programa 'Nits Golfes' el muntatge 'Mirando a Yukali', que combina cabaret, circ i humor. Tarradas remarcava la 'sorpresa' que va suposar veure 'més de 1.500 persones a la platja' per veure el show 'tenen un futur molt gran per davant' ha conclòs. La onzena edició del Ple de Riure ha comptat com a mestre de cerimònies amb Jaume Bernadet –Jaumet dels Comediants- i amb la formació Always Drinking Marching Band, com a banda del festival. Per primera vegada, a més, s'han iniciat col·laboracions amb l'escola de circ Rogelio Rivel, que ha presentat el show '1, 2, Stress...' a càrrec d'alumnes del centre. Tarradas ha mostrat la seva confiança de poder seguir amb aquest treball conjunt entre el festival i l'escola, per tal de poder difondre l'art del circ, i que sovint està 'arraconat', segons ha dit.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...