31 de gener 2008

El femení del Platges de Mataró s’encalla contra el Grup Barna (47-58)



www.capgros.com
27 gener 2008

La fluixa defensa unionista juntament amb la manca d’encert a cistella van condemnar les de Joan González a la sisena derrota de la temporada

per Aida Soriano Fiérrez
fotos Santi Flores

La vuitena victòria consecutiva no va poder ser. El Platges de Mataró va caure diumenge passat, dia 27, davant el Grup Barna per 47-58. Durat l’encontre, corresponent a l’última jornada de la primera volta de Copa Catalunya i disputat al Palau Josep Mora, les unionistes van anar sempre a remolc i no van poder fer res per evitar el cop sofert. I és que la feblesa defensiva de les locals, sumada al desencert en els tirs, sobretot de tres (1 de 12), van ser claus perquè les de Joan González consumessin la sisena derrota de la temporada que les fa baixar algunes posicions a la taula fins col·locar-se a la zona mitja.

L’encontre de diumenge, que s’encetava mitja hora més tard del previst, va començar amb un Platges de Mataró que deixava penetrar molt fàcil el rival, però a qui li costava un munt encistellar, doncs els tirs no entraven. Prova d’això és el 0 de 6 en triples intentats i el parcial encaixat de 14-22. El segon període no va ser millor en anotació i les locals amb un 10-14 en contra veien com el rival es distanciava cada vegada més (24-36). Per la seva banda, els àrbitres prenien decisions gens favorables als interessos unionistes. En la represa, les de Joan González aconseguirien retallar diferències i posar-se a set punts del rival (31-38), però la poca clarividència en atac les faria novament perdre de vista en el marcador el Grup Barna (35-50). En el definitiu i últim temps, un tir de tres de Roser Cuquet que quedava encallat entre el cercle de la cistella i el taulell era un clar exemple de la impotència que sentia l’equip cada vegada que arribava a cistella. Tot i així, a falta de sis minuts pel final, Cristina Bruna, la millor local amb 11 punts i onze rebots, juntament amb Laura Argemí (13 punts), col·locava el Platges a deu punts del rival (40-50). Però Deborah Carretero, una ex-unionista, amb un triple i una cistella posterior de dos, deixava sentenciades a les de Joan González a tres minuts pel termini del matx. I és que el Grup Barna, amb Joana Batet com a referent (17 punts i 7 rebots), va demostrar ser superior al Platges de Mataró, que després de la derrota per 47-58 toca de peus a terra i haurà de seguir treballant per recuperar el joc de les últimes jornades. Tot i així, les unionistes acaben la primera volta amb un balanç força positiu de nou victòries per sis derrotes.

A la conclusió de l’enfrontament entre ambdós conjunts, Joan González, el tècnic unionista, explicava: “Avui no ha sortit res, però se’ls hi ha de perdonar a les jugadores perquè portem molt bona ratxa”. “No hem defensat bé al principi i després s’ha accentuat perquè no hem estat encertades en atac”, afegia. Joan González assegurava que la derrota davant el Grup Barna “ens situa, perquè estàvem en una dinàmica excessivament eufòrica”. De cara a la segona volta, però, l’entrenador afirmava: “Hem de situar-nos, tornat a començar partint de zero i amb la perspectiva d’optimisme del que hem fet fins ara”.

I és que la setmana vinent, les noies de Joan González rebran a casa un rival directe com és el Segle XXI, que ja sap el què és guanyar les unionistes. Serà dissabte, dia 2, a partir de les 18h al Palau Josep Mora.

Fitxa
47 - Platges de Mataró (14+10+11+12): Anna Sala (8), Laura Argemí (13), Cristina Bruna (11), Roser Cuquet (1), Cristina Navarro (5) –cinc inicial-, Mireia Vila (0), Maria Massuet (2), Carla Badia (0), Andrea Climent, Cèlia Garcia Colominas (5), Teresa Gómez (0), Marta Solé (2). Entrenador: Joan González.

58 - C.B. Grup Barna (22+14+14+8): Míriam Palacios (4), Bego Echevarria (6), Joana Batet (17), Deborah Carretero (11), Sílvia Martínez (0) –cinc inicial-, Elena Cabanillas (0), Sílvia Pitarch (12), Anna Marsà (0), Meri Judez (1), Esther Dalmau (6), Núria Mariano (1), Guayarmina Peña (0). Entrenador: Nacho Ibáñez.

Incidències: 15a jornada Copa Catalunya Femenina. Palau Josep Mora, Mataró (Barcelona).

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...