30 de gener 2008

El Platges de Mataró perd a la pista del Montcada

27 gener 2008

Amb la derrota per 86-76, els d’Illa són cinquens a dues victòries del líder, l’UGT Aragó, que va entrebancar amb l’últim classificat

per Aida Soriano Fiérrez

Ni victòria, ni bàsquet average. El Platges de Mataró va tornar de la pista del Valentine Montcada amb les mans buides. El rival es va fer amb el triomf per 86-76 en el primer partit de la segona volta de Lliga EBA, un encontre que havia de servir als d’Albert Illa per donar un pas important en la classificació. La jornada era propícia per a això, doncs, menys el Valls, els demés equips de la zona alta havien perdut, inclòs el líder, l’UGT Aragó, en aquest cas contra l’últim classificat. Però als de la capital del Maresme se’ls hi va resistir novament el triomf davant el Montcada, un equip al que en els últims deu enfrontaments, inclòs el disputat diumenge passat, dia 27, el Platges de Mataró només ha aconseguit vèncer en dues ocasions. Així, aquesta temporada de moment, el Montcada li ha guanyat la partida als unionistes, que tot i remuntar un desavantatge de 12 punts i posar-se a dos a falta de tres minuts pel final del matx, no van poder aconseguir una victòria que hauria estat de prestigi pel rival que es trobava davant i importantíssima pel que hagués comportat a la classificació.

Al final del primer quart, la igualtat entre ambdós quadres es feia palesa en el marcador (22-22). Però durant els deu minuts següents els mataronins veurien com el rival començaria a marxar lleument (42-40). El domini de Griso (17 punts, 6 rebots) i Pons (12 punts, 11 rebots) sota taulell i en atac eixamplaria les distàncies abans del definitiu i últim quart a set punts (64-57). I durant l’últim període, el Platges de Mataró es va veure obligat a remuntar 12 punts per acostar-se a dos de l’adversari. Però fins aquí van arribar les forces unionistes i el Montcada es va endur el triomf per 86-76 malgrat les bones actuacions de Jordi Ventura (18 punts) i de Marc Forcada (17 punts).

Essent així, els grocs, que baixen una posició a la classificació i ara són cinquens amb deu victòries per sis derrotes, hauran d’esperar al pròxim encontre per avançar. Serà dissabte vinent, dia 2, a partir de les 20h al Josep Mora. El rival, l’Utebo.

La jornada

Fitxa
86 - Valentine Montcada (22+20+22+22): Dani Pérez (11), Unai (11), Raúl Ortega (10), Albert Griso (17), Jordi Pons (12) –cinc inicial-, Marc Maldonado (13), Jonel Paluo (3), Cristian Zapata (9). Entrenador: César Saura.

76 - Platges de Mataró (22+18+17+19): Roger Joan (10), Jordi Ventura (18), Marc Forcada (17), Sergi Homs (8), Iki (8) –cinc inicial-, Carles Gómez (0), Juan Antonio Jobacho (8), Miki González (3), Edu Alcaraz (0), Ignasi Ariño (0), Adrià Fradera (4). Entrenador: Albert Illa.

Àrbitres: David Hernández i Marc Latorre. Incidències: 16a jornada Lliga EBA (grup C). Pavelló Municipal Miquel Poblet, Montcada i Reixac (Barcelona).

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...