30 de gener 2008

El Teatre Romea acull el retorn dels Premis de la Crítica Teatral de Barcelona



www.lamalla.net
28 gener 2008

‘2666’, millor espectacle i Calixto Bieito, millor director, segons la crítica barcelonina
JOSE SOLER
Després de set anys sense celebrar-se, aquesta nit el Teatre Romea ha acollit la gala de lliurament dels XIV Premis de la Crítica Teatral de Barcelona. El muntatge 2666, dirigit per Àlex Rigola sobre textos de Roberto Bolaño ha estat la gran guanyadora en endur-se el Premi al Millor Espectacle, a la Dramatúrgia i a la Millor Escenografia. Calixto Bieto ha estat considerat el Millor Director pel seu espectacle Plataforma i els muntatges Arcàdia i Lúcid han obtingut 2 guardons cadascun.
La crítica teatral barcelonina ha emès el seu veredicte avui en una gala que s'ha celebrat al Teatre Romea per celebrar la tornada dels Premis de la Crítica Teatral de Barcelona, després de set anys sense organitzar-se. El muntatge 2666, coproduït pel Teatre Lliure, el festival Grec i el Teatro Cuyás del Cabildo de Gran Canaria, ha estat el gran guanyador en obtenir tres premis, entre ells els de Millor Espectacle de l'any i el de Millor Dramaturgia. L'obra, dirigida per Àlex Rigola i amb la col·laboració de Pablo Ley, també ha obtingut el reconeixement a la Millor Escenografia.

A diferència dels Premis Butaca o dels Max, en les que ha arrasat tant en guardons com en nominacions (en el cas dels Max), aquesta vegada el muntatge Plataforma no ha sortit tan ben parat per la crítica barcelonina. La peça només ha obtingut el guardó a la Millor Direcció per a Calixto Bieito.

Altres produccions guardonades han estat Arcàdia (Millor Traducció-Màrius Serra- i Millor Interpretació Femenina- Victòria Pagés) i Lúcid (Millor Interpretació Femenina-Cristina Cervià- i Millor Text).

El duo de la africana, de Lluïsa Cunillé i Xavier Albertí, ha estat considerat el Millor Musical de la Temporada mentre que Ritter, Dene, Voss de Thomas Bernhard, ha estat guardonat amb el premi al Millor Espectacle Internacional.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...