31 de gener 2008

Jordi Oriol porta a l'Institut del Teatre la seva particular versió de «Hamlet»


www.osona.com
28 gener 2008

El proper dijous, dia 31 de gener, el cicle Dijous a l’Institut del Teatre ofereix un dels atractius de la temporada: “La caiguda d’amlet (o la caiguda de l’hac)”. Es tracta d’una versió particular de Jordi Oriol (autor i únic intèrpret) de “Hamlet” de Shakesperare. L’obra es va estrenar al Festival de Temporada Alta i ha estat programat a la Sala Becket de Barcelona.
Un espectacle poètic, dirigit per Xavier Albertí, que es centra en la musicalitat del propi text, ajudat d’un minuciós treball electroacústic que Albert Llanas ha ideat especialment per a la peça.
Dijous a l’Institut del Teatre
LA CAIGUDA D’AMLET (o la caiguda de l’hac)
Dia: Dijous, 31 de gener del 2008
Hora: A les 21:30 h
Lloc: Institut del Teatre, Centre d’Osona
Preu: 3 €
(Es poden comprar les entrades anticipades al Servei d’Estudiants de la UVic)

Hamlet, obra cabdal de la literatura dramàtica, que Shakespeare va reescriure a partir d’anteriors versions, és el motiu d’aquesta nova reescriptura. Versió de la versió. Perversió. Un monòleg en vers que es centra en la introspecció del mític personatge, en el moment que s’aïlla, que pren consciència de la seva consciència. Aquest Hamlet, doncs, està sol, o potser és sord o cec. És l’home i el seu destí. Condemnat a la llibertat. L’ésser que lluita per existir, intentant definir-se, delimitar-se, ser allò que no ha heredat, allò que és seu i només seu. Veiem quelcom que en Hamlet es precipita. És la caiguda de l’hac, la lletra que de l’anglès al català passa a no sonar; de la lletra que s’escriu però no es pronuncia; que hi és però no existeix; l’hac que no s’aspira; l’hac que pira; l’hac de l’Home en majúscula. L’H que ha caigut, i està caient.

FITXA ARTÍSTICA
Autor: Jordi Oriol
Direcció: Xavier Albertí
Intèrpret: Jordi Oriol
Compositor musical: Albert LLanas
Ajudant de direcció: Josep Maria Miró
Il•luminació i espai: Xavier Albertí
Tècnic: Xavier Amat
Producció executiva: Blanca Arderiu

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...