30 de gener 2008

Jordi Ventura: “Es veu que tenim un equip millor del que pensàvem a principi de temporada”



www.totmataro.cat
24 gener 2008

Parlem amb el capità del Platges de Mataró

Eloi Sivilla
Esports - Entrevista

Com veus l’equip després de la primera volta del campionat?
Bé, la veritat és que estem en una situació que no ens pensàvem que estaríem així a principi de temporada. Es veu que tenim millor equip del que creiem. La veritat és que estem amb molta moral, creiem en les nostres possibilitats i l’ambient en el vestidor és molt bo i això també ajuda molt. Personalment des que estic al primer equip crec que és la millor temporada perquè, per exemple, el primer any amb en Margall, que vam acabar sisens amb 16 victòries, i ara a la meitat de la lliga ja en portem 10 i encara en queden moltes jornades per acabar. A més dels 5 partits que hem perdut, dos d’ells ha estat a casa i contra els últims, per tant si els haguéssim guanyat, que seria el normal, ara aniríem segons.

Veus l’equip capacitat per lluitar per estar entre els tres primers i entrar als play off d’ascens?
Després de la primera volta que hem fet sí, em sembla que hem demostrat que podem guanyar a qualsevol. A més a fora estem aconseguint millors resultats que a casa i només hem perdut un partit fins i ara. Ara aquesta setmana anem a la pista del Montcada que és un rival directe que si guanyem podem superar-lo i guanyar el bàsquet average. Després també hem de jugar a la pista de l’Andorra que és un altre dels equips forts de dalt, i si juguem bé com hem fet fins ara a fora podem acabar en llocs d’ascens. Ara bé, també cal que les lesions ens respectin, perquè ja es va veure quan es van lesionar en Roger Joan i en Forcada que vam patir tres derrotes consecutives, i a mida que els hem recuperat la cosa ha tornat ha anar a millor.

Amb els pocs canvis que ha patit l’equip aquest any, com és que la situació és tant diferent a la de la temporada passada?
Crec que el factor decisiu ha estat el tècnic, perquè l’Albert Illa va bé perquè havia entrenat a les categories inferiors, o ens havia conegut fent de segon al primer equip, ens coneix molt bé a tots i ens sap portar molt bé. Ja sigui els plantejaments dels partits, les lectures que fa d’ells, o la dinàmica d’entrenaments la veritat és que ho porta molt bé, i ens respecta molt, i nosaltres a ell també. A més amb l’arribada d’Iki hem millorat molt en el joc interior, i en el joc exterior amb l’arribada d’homes com Jobacho i Roger Joan ens han reforçat molt, i crec que ara tenim molts més recursos tàctics amb ells.

Jornada rera jornada amb els teus números t’estàs convertint en un dels jugadors amb més valoració de la temporada, et sents més a gust aquest any a la pista?
Sí, em trobo més a gust, l’Albert em coneix molt bé i em dóna molta confiança, a més aquest any les defenses, a part de preocupar-se del meu tir exterior, han d’estar pendents d’altres jugadors, com l’Iki, en Roger Joan o en Marc Forcada, i això fa que juguem amb menys pressió a l’hora de tirar a cistella i que l’encert sigui més alt. Crec que aquest és un dels factors que fa que l’equip jugui millor, perquè aquesta temporada tenim molts més recursos a l’hora d’anotar.

Amb aquesta bona temporada que estàs fent, arribaran ofertes no?
Home, la veritat és que a aquestes alçades de temporada no, però al juny suposo, que com altres anys, sí que pot ser que en rebi, però en principi la meva intenció és quedar-me aquí molts anys més perquè em trobo molt a gust.

La temporada passada amb el descens gairebé certificat vas dubtar en marxar?
No, la veritat és que com altres cops tenia ofertes d’equips d’aquí de lliga EBA i de fora de Catalunya, però des del primer moment vaig dir al club que jugaria a Copa Catalunya. Creia que després de la mala temporada havia d’ajudar l’equip a recuperar la categoria on es mereix jugar. Després amb la renúncia d’un equip aragonès, es va saber que ens manteníem, i ara tornem a jugar a lliga EBA. Però per mi el més important és portar l’equip on he jugat sempre, des de petit, el més amunt possible.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...