28 d’octubre 2008

Pineda prepara la 10ª edició del Somriure per a Chiapas


http://diarimaresme.com
23 octubre de 2008

Pineda de Mar acollirà del 29 d'octubre al 9 de novembre la 10ª edició del Somriure per a Chiapas. Aquesta iniciativa està organitzada per "GONG per la defensa dels drets humans i dels pobles".

Presentació

La Masia de Can Comas de Pineda acollirà el proper dimecres 29 d'octubre, a les 8 del vespre, la presentació del Somriure per a Chiapas i del projecte Caravanes Solidàries de Pallassos "en Rebeldía". L'acte, que comptarà entre altres amb la presència de representants municipals i dels membres del GONG, continuarà amb la xerrada "El riure actiu que transforma el món", a càrrec d'Ivan Prado.

Tres blocs temàtics

En aquesta nova edició, diferenciada per tres blocs temàtics - activitats culturals, educatives i participatives, i activitats lúdiques - hi haurà tot un seguit d'actes, presentacions, documentals, xerrades, clowns, titelles, música, Fireta d'intercanvi i les actuacions de Toni Albà, Cristhian Atanisiu i Las Pestañas, entre altres activitats, que es perllongaran fins el proper 9 de novembre. Tots els ingressos derivats de les col·laboracions, seran destinats per la propera caravana de Pallassos "en Rebeldía", per les comunitats de resistència a Chiapas i pels materials formatius de la primera companyia de pallassos indígena que està formant.

Drets humans

GONG és una Associació sense ànim de lucre, amb seu a Pineda de Mar, que té com a finalitat el reconeixement dels drets de les minories i la defensa dels drets humans i dels pobles. En un principi, aquest projecte va néixer fa 10 anys vinculat a la realitat del poble camperol de Chiapas, a Mèxic. Però a partir de l'any 2003, l'entitat va ampliar els projectes a l'Argentina i Colòmbia, i actualment estudia l'ampliació a altres territoris.

Solidaritat i cooperació

Segons els membres de l'entitat pinedenca, els objectius generals de l'activitat són recolzar projectes i activitats que fomentin la igualtat social, prioritzant valors com la solidaritat i la cooperació internacional. També, l'Associació vol potenciar la participació cívica de la ciutadania, ampliar l'oferta sociocultural de Pineda de Mar i sensibilitzar a la població sobre els drets humans i dels pobles.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...