02 de novembre 2008

Guglietti recrea el món del circ a través de les ombres xineses a Argentona


www.capgros.com
1 de novembre de 2008

L'artista argentina presenta 'Mans Lliures' aquest diumenge al Centre Parroquial, en el marc de la temporada de La Xarxa

per capgros.com
fotos Cedida
Guglietti, artista de les ombres xineses

Qui més qui menys ha jugat a projectar l’ombra de les seves mans contra una paret intentant reproduir personatges i animals. Però els que ho han intentat saben que la cosa no és fàcil, que va més enllà d’un simple joc i es converteix en tota una tècnica que requereix força talent. El que té, per exemple, l’argentina Valeria Guglietti, que inaugura la temporada de La Xarxa d’espectacles infantils i juvenils a Argentona. Ho fa amb l’obra Mans lliures, la segona que realitza a través de la tècnica de les ombres xineses.

Projectant l’ombra de les seves mans i amb l’ajuda alguns accessoris, Guglietti crea un seguit de fascinant números de circ, protagonitzats per domadors, equilibristes, faquirs o pallasso. “Tots els números es van combinant, cada un amb la seva música i color i fets amb molta cura”, destaca Guglietti. L’artista argentina ha escollit el món del circ perquè té molts amics que participen d’aquesta disciplina. “Em venia de gust fer quelcom en honor seu”, destaca. El punt de llum, que es va engrandint i empetitint, serveix de nexe d’unió dels diferents espectacles de circ que extreu de l’ombra de les seves mans.

Tot i que la tècnica de les ombres xineses és mil·lenaria, Guglietti destaca que segueix captivant els espectadors, petits i no tan petits. “El que més agrada és el seu regust artesanal i proper, perquè a més el truc està a la vista de tothom, però quelcom tan senzill com jugar amb les ombres segueix tenint atractiu”, constata la protagonista de Mans lliures.

Diumenge, dia 2. A les 5 de la tarda al Centre Parroquial d'Argentona

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...