28 de gener 2010

El Kursaal de Manresa aconsegueix atraure més públic que mai durant l’any 2009

www.lamalla.cat
21 de gener de 2010


L’any passat van passar pel teatre 8.124 persones més que l’any anterior
CARLES JÓDAR
Manresa

Més de 65.000 espectadors, 143 funcions, una ocupació mitjana per sobre del 75% i 3.124 abonaments venuts. Ningú amaga la satisfacció per les “xifres espectaculars d’ocupació que ha aconseguit durant l’any 2009 el teatre Kursaal de Manresa", segons ha definit el regidor de cultura de l’Ajuntament, Ignasi Perramon. El proper mes de febrer farà 3 anys de la reinauguració del teatre Kursaal, un equipament de primer ordre que està aconseguint un “efecte de capitalitat”, segons Perramon i que continua treballant per arribar “a tots els públics”.
El teatre Kursaal de Manresa ha tingut durant l’any 2009 més espectadors que mai, en total 65.793 espectadors, cosa que representa un augment d’un 14% respecte de l’any anterior que han vist un total de 143 funcions i que han permès que l'ocupació mitjana de les seves sales hagi estat d’un 75’12%.

Del total d’espectadors, el 52% han assistit a obres de teatre, el 30% a música, el 12% a espectacles de dansa, el 4’5% a espectacles d’òpera i l’1’5% de circ. Els assistens a espectacles de dansa han incrementat de 10 punts respecte l’any anterior, mentre que la xifra dels espectadors de teatre es manté.

Fidelitat i nous públics
Per a Valentí Oviedo, gerent de Manresana d’Equipaments Escènics (Mees) –entitat gestora del teatre-, el més important és que hi ha una “gran fidelitat” de molts espectador. Prova d'això és que en un any han venut 3.124 abonaments. La clau de l’èxit, però, segons Oviedo es troba en “diversificar el segment de gent” que ve als espectacles i en la comunicació. Per a Oviedo s’ha de pensar que “darrera de cada entrada venuda hi ha la complicitat d’una persona” i això, segons el gerent, “s’ha de valorar moltíssim”. Per a Oviedo “això ho he pogut aprendre gràcies a l’esforç de l’entitat programadora, El Galliner”.

Arribar a nous públics
Les grans xifres aconseguides pel Kursaal suposen “haver aconseguit els objectius amb escreix”, segons Ignasi Perramon. Alhora no amaguen les ganes de treballar tant de Mees com d'El Galliner “per continuar atraient nous públics als espectacles”, per això volen continuar potenciant la programació de la sala petita del teatre.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...