28 de gener 2010

La Diputació nega ser responsable de la suspensió de la Passió


www.tarragona21.cat
21 de gener de 2010

L'Ajuntament afirma que ha fet 'un gran esforç' per destinar-hi 22.000 euros
Jaume Garcia Cardoner21 de gener de 2010
La Diputació de Tarragona ha sortit al pas de les crítiques per la suspensió de la representació de la Passió de Sant Fructuós -anunciada dimecres passat per l'entitat organitzadora- posant de manifest el seu "suport constant" a la representació teatral "tal com ho demostren els ajuts econòmics que anualment atorga", afirma en un comunicat.

Una de les escenificacions de 2008

La Diputació ha aportat un total de 32.352 euros a l’Associació Cultural Sant Fructuós entre els anys 2002 i 2009, dels quals destaca l’aportació de l’any 2006, de 15.862 euros, per a la compra de vestuari per a la representació de la Passió de Sant Fructuós.
L'Associació ha decidit suspendre la representació en no tenir garantit l'ajut econòmic per part de l'Ajuntament, la Diputació i la Generalitat.
L'ens intercomarcal afirma que a aquests ajuts anteriors s’hi ha d’afegir l’acord de l’any 2008 amb l’Arquebisbat que va significar l’aportació de 60.000 euros per a l’Any Jubilar, una part dels quals també anaven destinats a l’Associació Cultural Sant Fructuós per a la representació de la Passió. Pel que fa a aquest any 2010, la Diputació "no ha rebut cap sol•licitud" per a la realització d’aquest esdeveniment cultural, "si bé ha manifestat la seva intenció de col•laborar-hi econòmicament, com cada any".
Justament, l'Associació havia criticat no haver rebut resposta de la Diputació a la petició feta de rebre una subvenció per a les representacions de 2010.
La Diputació "no entén" la queixa i vol deixar clar que si l’Associació Cultural ha decidit suspendre la representació de la Passió de Sant Fructuós "no és conseqüència de cap manca de suport per part d’aquesta administració".
Per la seva part, la consellera de Cultura de l'Ajuntament, Carme Crespo, ha lamentat en declaracions a Tarragona21.cat la suspensió i ha respost afirmant que la partida a la que s'havia compromès el consistori -22.000 euros contra els 50.000 de fa dos anys- ja ha suposat "un enorme esforç econòmic" per a l'Ajuntament. "És un acte cultural i és la nostra obligació fer-hi aportacions, i per això hem fet un gran esforç per ajustar el pressupost", que no obstant això no ha pogut ser superior.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...