29 de gener 2010

La Diputació reitera el seu suport a la Passió de Sant Fructuós i el PP retreu a Ballesteros falta de lideratge


www.tottarragona.cat
22 de gener de 2010


Davant la informació de que l’Associació Cultural Sant Fructuós ha tingut que suspendre la representació de la “Passió” per manca de suport Institucional, les reaccions no s’han fet esperar.

La Diputació de Tarragona vol posar de manifest el seu suport constant a la representació teatral de la Passió de Sant Fructuós, tal com ho demostren els ajuts econòmics que anualment atorga per a la celebració d’aquest destacat esdeveniment històric i religiós de la ciutat de Tarragona. En aquest sentit, cal destacar que la institució intercomarcal ha aportat un total de 32.352 euros a l’Associació Cultural Sant Fructuós entre els anys 2002 i 2009, dels quals destaca l’aportació de l’any 2006, de 15.862 euros, per a la compra de vestuari per a la representació de la Passió de Sant Fructuós.

A això s’hi ha d’afegir l’acord de l’any 2008 amb l’Arquebisbat que va significar l’aportació de 60.000 euros per a l’Any Jubilar, una part dels quals també anaven destinats a l’Associació Cultural Sant Fructuós per a la representació de la Passió. Pel que fa a aquest any 2010, la Diputació no ha rebut cap sol•licitud per a la realització d’aquest esdeveniment cultural, si bé ha manifestat la seva intenció de col•laborar-hi econòmicament, com cada any.

Per aquest motiu, la Diputació no entén la queixa formulada per l’Associació Cultural Sant Fructuós a través dels mitjans de comunicació, segons la qual enguany se suspendrà la representació de la Passió de Sant Fructuós per manca de suport de les administracions, entre aquestes la Diputació de Tarragona. La Diputació de Tarragona vol deixar clar que si l’Associació Cultural Sant Fructuós ha decidit suspendre la representació de la Passió de Sant Fructuós no és conseqüència de cap manca de suport per part d’aquesta administració.

Per la seva part, el PP vol manifestar que tot just 10 dies després del ‘Manifest per una nova política cultural a Tarragona’, que posava en relleu les mancances en aquest sector del govern Ballesteros, la ciutat veu com la representació de ‘La Passió de Sant Fructuós’, una cita bianual que se celebra des del 1990, enguany s’ha suspès per la manca d’ajuts econòmics de les institucions.

Des del Partit Popular s’ha valorat positivament el fet que l’Ajuntament hagués atorgat a l’Associació Cultural Sant Fructuós una subvenció per valor de 22.000 euros però Judith Heras, regidora de la formació popular al consistori tarragoní, ha volgut apuntar que “l’alcalde Ballesteros hauria d’haver construït les complicitats necessàries per tal que la representació no s’hagués suspès”

Per Heras, “l’aportació que va fer l’Ajuntament per l’Any Jubilar va ser destacada i entenem que avui per avui, i en un context de crisi econòmica com el que estem patint, s’hagi hagut de reduir la xifra destinada a la representació de ‘La Passió’. No obstant, volem deixar clar que el sr. Ballesteros, soci de l’Associació Cultural Sant Fructuós, s’hauria d’haver implicat més en la recerca de finançament que ha dut a terme l’Associació”.

Segons la regidora del Partit Popular de Tarragona, “la política cultural implica molta feina i no només anar a fer-se la foto amb la gent de la cultura”.

Judith Heras ha manifestat que “l’alcalde Ballesteros no defensa el patrimoni cultural de la ciutat i no és el líder que el sector necessita, menys encara quan Tarragona vol aspirar a ser capital europea de la cultura l’any 2016”.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...