25 de gener 2010

Sis contes de Monzó a 'El millor dels mons'


www.avui.cat
23 de gener de 2010

T.B.

La llum càlida del cabaret acarona històries d'humor negre explicades per 5 actors des de diferents registres

FRANCESC MELCION

Amb un autor com Quim Monzó, el públic ja està a l'espera d'un sentit de l'humor i un cert surrealisme genials. Teatre eSseLa no el decep. Han escollit sis contes del llibre de Monzó El millor dels móns i els han portat al Sant Andreu Teatre (fins al 7 de febrer) envoltats d'una atmosfera de cabaret, en què una il•luminació càlida i agradable provoca sentiments ardents.

Les històries giren a l'entorn de la mort sota la singular literatura de Monzó, que és tant com dir que fuig de la tragèdia. Es presenten de manera surrealista, propera al teatre de l'absurd, i amb una gran dosi d'humor negre. Parlen de suïcidi, assassinat, cadàvers dins d'una bossa i situacions inversemblants, amb una ironia que, malgrat l'extravagància, el públic considera "no fora del tot de la realitat".

Teatre eSseLa , creat per Cacu Prat i Pep Tines, adaptadors, guionistes i directors de l'espectacle, fa 25 anys que representa creacions pròpies d'autors catalans tan emblemàtics com Miquel Martí Pol o Pere Calders.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...