27 de març 2010

El món del teatre demana "reflexió" en el seu dia

www.lamalla.cat
27 de març de 2010


El manifest internacional l'ha redactat l'actriu britànica Jodi Dench
EFE

Aquest dissabte, 27 de març és el Dia Internacional del Teatre, i per aquest motiu l'actriu catalana, Llol Bertran ha llegit un manifest internacional que ha subscrit àmpliament la proefessió i que ha escrit la britànica Judi Dench: “El teatre té l'habilitat de fer-nos somriure, de fer-nos plorar, però també hauria de fer-nos pensar i reflexionar”, explica el citat manifest. Agafant les paraules de la prestigiosa actriu britànica, Beltran ha explicat que el teatre "és una font d'entreteniment i inspiració, té l'habilitat d'unificar les diverses cultures i les persones de tot el món però és molt més que això i brinda també oportunitats per educar i informar".

La celebració consisteix en les habituals lectures del manifest de l'Institut Internacional del Teatre (ITT) i del manifest local, a càrrec de Lloll Beltran i Mario Gas, respectivament. Els actes conjunts han estat programats pel sindicat professional Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i els teatres públics de Barcelona.

Es representa a tot el món i no sempre als escenaris tradicionals. Les representacions poden esdevenir-se en un petit poble d'Àfrica, en una muntanya d'Armènia o en una menuda illa del Pacífic. Tot el que necessita és un lloc i un públic, diu el manifest de l'Institut Internacional del Teatre (ITI) encarregat a Dench.

Actes arreu del país
Els actes festius arrencaran davant del monument a Margarida Xirgu, a la plaça Canonge Colom, davant del Teatre Romea, i consistiran en una cercavila popular, que passarà davant del monument a Pitarra, a la plaça del Teatre, davant del Teatre Principal, fins a arribar al monument a Mari Sampere, al final de la Rambla.

Durant la cercavila els professionals de l'espectacle proposaran un joc a la ciutadania a partir del qual es podrà obtenir una entrada gratuïta de les mil que es repartiran.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...