30 de març 2010

Mataró tindrà un nou teatre-auditori on ara hi ha la piscina i el velòdrom


www.eltotmataro.cat
23 de març de 2010


El PECCAT constata la mancança d’aquest equipament a la ciutat
Cugat Comas


Mataró tindrà un nou teatre de gran format amb usos d’auditori i l’alçarà, segons tot apunta, on ara hi ha la Piscina Municipal i el Velòdrom. La notícia arriba com a cirereta d’un pastís on la Generalitat ha posat els ingredients tirant endavant el Pla Especial d’Equipaments Culturals i l’IMAC l’ha cuinat amb un procés de diàleg entre entitats i de treball tècnic que ha acabat per decidir quina és la gran necessitat de la ciutat en matèria d’equipaments.

La notícia, avançada per Mataró Ràdio, la va confirmar Sergi Penedès, regidor de cultura que va voler recordar que es desconeixen les dates, els terminis i el finançament del teatre-auditori. El PECCAT que ha tirat endavant la Generalitat estableix un co-finançament dels nous equipaments entre administració local i autonòmica a través d’ajudes concretes. Mataró podria acollir-se a una primera subvenció per a la redacció del projecte executiu.

Projecte obert
Penedès va voler deixar clar que la notícia és incipient però el projecte està per definir. “N’hem de parlar molt amb tothom d’usos, del projecte, de les formes de finançament, hi ha moltes coses obertes”, va dir per afegir que “estem treballant en l’espai de sobre el Parc per qüestions de l’espai que necessitem”. L’àmbit en el que s’alçaria aquest teatre-auditori és el que actualment ocupa la Piscina Municipal i el Velòdrom, sobre el Parc Central. L’estat d’ambdues instal•lacions i, també, de les instal•lacions de l’institut Alexandre Satorras fan pensar que l’àmbit d’actuació de l’obra podria ampliar-se.

La intenció sobre la que es treballa a Cultura és clara: que malgrat començar a treballar en un teatre nou no es jubilarà el Monumental, actualment en obres. “La meva proposta és que un nou teatre i el Monumental són compatibles, al Monumental s’hi fan moltes coses i a Mataró hi ha espai de sobres per als dos”, va assegurar el regidor Penedès.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...