29 de març 2010

“Petit circ accidental...”: un premi per a temps de carestia


www.totmataro.cat
23 de març de 2010


La companyia TeatrePO inicia els actes del Dia Internacional del Teatre
Comas Soler

L’austeritat rigorosa amb què divendres dia 26 se celebrarà a Mataró el Dia Internacional del Teatre ha tingut com a preludi, el darrer cap de setmana, la presentació de l’espectacle ‘Petit circ accidental en una nit de lluna plena’ de la companyia TeatrePO. Aquest havia estat el projecte guanyador de l’última convocatòria dels Premis a la Creació Escènica de l’Institut Municipal d’Acció Cultural. Enfocat com una proposta de format reduït per a públic familiar, se n’han fet tres sessions a l’interior de l’escenari del Teatre Monumental, amb bona assistència. Està plantejat com una recreació de números clàssics de pallassos i el protagonitzen en Toni Arteaga, en Ferriol Barbena i la Cristina Julià, artistes polifacètics vinculats a l’Aula de Teatre i al Centre de Creació Cronopis.

Tot i comptar amb vestuari, objectes i elements visuals inicialment suggestius, l’espectacle no arriba a agafar ni cos ni ritme i es va desinflant a mesura que avança. Tampoc la interpretació als teclats d’un acompanyament musical en directe a càrrec d’en Pau Sarraute, que resulta interessant, no aconsegueix corregir les insuficiències d’un muntatge de circumstàncies.

El passat dissabte, a la sortida de la funció, dues senyores amb criatures, sentenciaven: “Han estat millor els comentaris de la canalla que els pallassos”. Doncs això. Perquè, tanmateix, aquest ‘Petit circ accidental’ és ben poqueta cosa. Pel que fa al premi obtingut, només s’explica per la conjuntura de crisi en què estem. Econòmica i creativa, pel que es veu.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...