31 de març 2010

Què és Viu la Passió?

www.viulapassio.cat
25 de març de 2010


Viu la passió és la representació al detall del sofriment de Jesús, les darrera dotze hores de la seva vida terrenal. La història és prou coneguda per tots i probablement es podria haver convertit en un espectacle més dels mil i un que hi ha d’aquestes representacions arreu de tot el país, però lluny de ser-ho el que s’ha fet en aquest cas és donar-li una visió nova mantenint l’atenció gràcies a una posada en escena vigorosa (utilitzant espais naturals com el del Castell Formós de Balaguer) i sobre tot donant una ànima especial als seus personatges que repartits pels tretze quadres que s’hi representen sofreixen soledat i dolor, dubtes i remordiments retrobant un sentit espiritual però sobre tot atemporal que trameten a totes aquelles persones que venen a veure-la tot fent partícip al públic que hi assisteix dins de cada moment en el quadre en què es troben.
Passió emana del grec pathos, que significa sofriment... A més a més del dolor i el sofriment que s’hi representa, els artífexs de “Viu la Passió” de Balaguer, el grup de teatre local la SudaTeatre també estan avesats a aquest sofriment. No em d’oblidar que és fa a l’aire lliure i cap al foscam i el sofriment d’una bona organització, d’una autosuperació cada any i sobre tot del temps que farà sempre està en boca de l’organització.
La posada en escena es envejable tant pel que fa a la seva il•luminació, digna de ser captada per una càmera fotogràfica o bé de ser filmada, com per la pulcritud del seu vestuari i sobre tot el temps d’acció que s’escapa al cronòmetre de la realitat. Els que la venen a veure són víctimes d’un succés que els aïlla de l’univers i durant tot l’espectacle, aproximadament durant una hora i vint minuts, els submergeix en una altra òrbita.
Aquesta passió va adreçada a tothom tant a l’espectador creient, com no creient, al materialista, al polític oportunista o al dirigent orgullós i frívol, a tots aquells que creuen ésser manipulats en definitiva a tots aquells que volen, per un instant, deixar descansar la seva consciència i deixar anar la seva ment, per atenuar aquest descans fan servir la música acompanyada d’una veu tènue i dolça que els porta pels diferents indrets on es troben.
Viu la Passió, és un espectacle que val la penar anar-lo a veure perquè no et deixa indiferent.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...