22 d’abril 2010

El coreògraf Toni Mira guanya el VIII Premi Nacional de Dansa de Catalunya


www.lamalla.cat
13 abril 2010

S'ha valorat la feina feta en la difusió de la dansa i la creació de nous públics

EFE / LAMALLA.CAT

El coreògraf i fundador de la companyia de dansa Nats Nus, Toni Mira, ha obtingut avui el VIII Premi Nacional de Dansa de Catalunya pel conjunt del seu treball de creació i la incorporació d'altres llenguatges escènics i arquitectònics. El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts ha explicat que la feina de Toni Mira destaca per la difusió que ha fet de la dansa, la creació de nous públics i pels projectes educatius i familiars que ha desenvolupat amb la companyia Nats Nus.
El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts ha atorgat el VIII Premi Nacional de Dansa a Toni Mira per la feina feta en la difusió d'aquesta disciplina, per la creació de projectes per a tots els públics i per la implicació en projectes d'àmbit social. Nascut a Barcelona l'any 1957, Toni Mira és un consolidat creador i compromès coreògraf provinent de l'arquitectura, que ha creat més de quinze espectacles que s'han representat en festivals de dansa i teatre de més de vint països dels cinc continents.

L'any 1989 va fundar la companyia Nats Nus Dansa amb la qual ha posat en escena espectacles com 'Momentari' en què Mira proposa tornar la mirada a les coses més simples que cada dia ens emboliquen i que, sovint, som incapaços de veure, en una sèrie de moments, sensacions, records i petites històries que el personatge de l'obra ha anat recopilant al llarg de la seva vida.

És coreògraf associat del Dance House Millenium Center (Cardiff, Regne Unit), soci fundador i membre actiu del Centre de Creació La Caldera, de Barcelona, i també s'ha implicat professionalment i com a president en l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.

Ha realitzat un projecte per introduir la dansa a les escoles públiques de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), on ha treballat amb més de 1.500 nens i nenes d'entre 9 i 11 anys, i amb les dones preses de la presó de Wad Ras, de Barcelona, a més de dirigir un espectacle de dansa contemporània a la presó de Can Brians, interpretat per quatre ballarins professionals i quatre recluses. L'any passat 2009 va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de dansa, precisament pel seu ampli treball educatiu amb les preses de Can Brians i Wad Ras.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...