18 d’abril 2010

La Xarxa recupera la programació infantil amb l’obra ‘En Tòfol i la Tina'


www.capgros.com
16 abril 2010


L'entitat presenta aquest muntatge de Pa Sucat, després de mesos sense poder programar per les obres del Monumental

per V. B.

La Fundació Xarxa d’espectacles infantils i juvenils és el gran referent en arts escèniques per a infants a la ciutat. Any rere any porta a Mataró una dotzena d’espectacles d’alt nivell que dignifiquen les propostes teatrals per a nens i joves. Però en aquesta temporada s’han vist obligats a cancelar la majoria de la seva programació a causa de les obres del Monumental. Són una de les víctimes més cares que s’han cobrat els treballs de remodelació del teatre, però aquest cap de setmana per fi la Xarxa torna a portar-hi teatre. Ho fan amb l’obra En Tòfol i la Tina, el tercer espectacle d’un personatge creat per la Companyia Pa Sucat, i que es remunta a l’any 1992. Explica la història d’en Tòfol, que viu grans aventures a la seva granja amb un porc, una gallina i altres animals, com ara un ànec que no vol emigrar i un pingüí despistat aparegut dins d’una caixa de sardines. A la primavera apareixerà la Tina, una jove i intrèpida aviadora que vol endur-se el pingüí a casa seva en avió. El Tòfol s’enamorarà de la Tina i els animals de la masia l’ajudaran a vèncer la seva timidesa.

Pa Sucat va néixer com a companyia d’espectacles l’any 1986 en forma de cooperativa, amb l’objectiu d’abastar la totalitat dels processos de creació, composició i construcció dels seus espectacles. La seva trajectòria ha destacat especialment en el camp de la música tradicional dedicada als infants, un sector poc tractat per a aquest tipus de públic. La majoria dels productes de la Cia. estan pensats per a la denominació de “tots públics”. en un sentit global.
La Xarxa tan sols podrà programar una obra més en aquesta temporada. Serà el dia 16 de maig, amb l’espectacle No passa res, de la companyia El Replà Produccions. Durant l’absència de La Xarxa, la programació d’espectacles infantils s’ha limitat als concerts de Casa de la Música a l’Ateneu i a la nova iniciativa de titelles de Binixiflat al Casal.

Diumenge, dia 18. A les 6 de la tarda al Teatre Monumental. Preu: 5 euros

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...