27 d’abril 2010

L'actriu Mercè Arànega, Premi Nacional de teatre


www.vilaweb.cat
20 abril 2010



Rep el premi pel seu paper a l'obra 'Mort de dama'

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha atorgat el Premi Nacional de Cultura en la modalitat de teatre a l'actriu Mercè Arànega. El jurat valora la seva 'excel•lent' interpretació de l'agonia de Dona Obdúlia Montcada a l'obra 'Mort de dama' de Llorenç Villalonga. L'obra, que es va poder veure al Teatre Principal de Palma i a la Sala Petita del TNC, és una lliçó de teatre impecable que culmina trenta anys d'ofici d'una actriu versàtil, sòlida i extraordinària, que ha anat teixint l'ofici als escenaris, a les pantalles i als platós de televisió.

Mercè Arànega (Badalona, 1948) és llicenciada en art dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona (1980). Va cursar estudis de Pantomima amb Pawel Rouba (1979) i de Commedia dell'Arte amb Carlo Boso, seleccionada per a la Trobada Internacional d'Avinyó. Becada per la Generalitat de Catalunya (1981-82), va formar-se en el mètode Stanislavski amb Carlos Gandolfo (1981 i 83). A més de ser habitual a les sèries de televisió, en què ha sobresortit en el paper de Paquita al 'Cor de la Ciutat', Mercè Arànega té una llarga trajectòria en el cinema, en la televisió i en el teatre.

A part els premis de cinema obtinguts, el 1994 va guanyar el Premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat a la millor interpretació femenina per 'Rosita, please' de Ventura Pons. Mercè Arànega també ha estat guardonada amb prestigiosos premis teatrals com el Premi Butaca 2009 a la millor actriu per 'Mort de dama' i el Premi Margarida Xirgu 1997 per 'L'Amant' de Harold Pinter.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...