28 d’abril 2010

L'actriu Mercè Arànega, Premi Nacional de Teatre de la Generalitat

www.europapress.cat
19 abril 2010

BARCELONA
(EUROPA PRESS) -

L'actriu Mercè Arànega rebrà el 3 de juliol el Premi Nacional d'Arts Visuals de la Generalitat, lliurat pel Consell Nacional de la Cultura i els Arts (Conca), per la seva "excel•lent interpretació" de l'agonia de Doña Obdúlia Montcada a l'obra 'Mort de dama' de Llorenç Villalonga, que es va poder veure al Teatre Principal de Palma i al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

Es tracta, segons el jurat, d'"una lliçó de teatre impecable" que culmina els 30 anys d'ofici d'una actriu "versàtil, sòlida i extraordinària que ha anat teixint el seu ofici als escenaris, a les pantalles i en els platós de televisió".

Arànega (Badalona, 1948) es va llicenciar a l'Institut del Teatre de Barcelona i després va estudiar pantomima, 'Commedia dell'Arte', i el mètode Stanislavsky. Coneguda pel gran públic pel paper de 'Paquita' en la sèrie 'El Cor de la Ciutat', ja va rebre el 1994 el Premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat, per la seva interpretació a 'Rosita, please', de Ventura Pons.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...