18 d’abril 2010

Més d'una vintena de funcions ompliran els cinc escenaris de la Mostra de Titelles de Mollet


www.lamalla.cat
21 abril 2010


El certamen, organitzat per Galiot Teatre i l'Ajuntament, arriba a la quarta edició
ERAS, MONTSE
Mollet del Vallès

El centre de Mollet acollirà aquest cap de setmana la quarta edició de la Mostra de Titelles, que organitza Galiot Teatre i l'Ajuntament. Enguany visitaran la ciutat 13 companyies, que faran 24 funcions entre divendres i diumenge a cinc escenaris del centre de la ciutat. Entre els grups de teatre participants hi ha Titelles Marduix, La Finestra Imaginària i el francès Patrick Mathis.

Cinc espais simultanis (places Prat de la Riba i Europa, Mercat Vell, Sala Fiveller i La Marineta), 13 companyies (9 de Catalunya, 3 de la resta de l'Estat i una francesa) i 24 funcions conformaran aquest cap de setmana la quarta edició de la Mostra de Titelles de Mollet.

A més s'organitzaran tallers, una fira d'artesania i l'espai Cal Titella, la novetat que enguany ha preparat exprés Galiot Teatre. Aquesta iniciativa, que es podrà visitar al Mercat Vell des d'avui i fins diumenge, és un conjunt lúdic i de creació que permetrà als més petits conèixer totes les tècniques titellaires i jugar a les diferents instal•lacions. De fet, el director artístic de la Mostra, Jordi Monserdà, destaca el seu valor educatiu, per la qual cosa aquesta setmana ja s'ha iniciat a centres educatius.

Els muntatges
Precisament, la companyia molletana serà l'encarregada avui de fer sortir el Mollet Mullat, el ninot emblema de la Mostra, per donar el tret de sortida als diferents espectacles: En Bernat el Pescador, de Galiot; Teatrillo Mágico, d'El Retrete de Dorian Gray; Ramonlluc de Selvanyola, de La Finestra Imaginària; La Llegenda de Sant Jordi i el Drac, de Titelles Vergés; Alicia en el pais de las maravillas, d'Hilando Títeres; Circumloqui, de Ne me titere pas; Nora i el conte perdut, d'El Sidral; Món Nan, de Toni Zafra; El Riu Daurat, de Titelles Naip; Boîte à Cric!, de Patrick Mathis; Les Quatre Estacions, d'El Forat del Niu; Ranas y Princesas, de Títeres de la Tía Elena, i El Mariner de Santa Pau, de Marduix.

El regidor de Cultura, Dani Novo, destaca la gratuïtat de la majoria d'espectacles. "Només es pagarà l'espectacle d'adults i els de La Marineta i la Fiveller, per una qüestió d'aforament", puntualitza. Per la seva banda, l'alcalde, Josep Monràs, assegura que és "un projecte en el qual el govern de la ciutat hi creu molt i que seguirà apostant-hi", exclama i recalca el ressò que té el certamen en només quatre anys de vida. "Volem que es converteixi en la mostra de titelles més important del país", afegeix.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...