18 d’abril 2010

Roger Simeon, premi Boira de Teatre 2010


http://diarimaresme.com
8 abril 2010

El torderenc Roger Simeon ha estat el guanyador de la 13a edició del Premi Boira de Teatre amb “Tu i jo, octubre“. Simeon debutarà com a dramaturg amb la publicació i representació d’una obra que ha estat proclamada la millor entre les vuit propostes que s’han presentat al premi.

‘Tu i jo, octubre’ és una obra de teatre “de text, pur i dur”, protagonitzada per dues persones d’edat avançada que es troben i dialoguen. Segons ha explicat l’autor a el9nou.cat “No hi ha gens d’acció, és una escena tancada en què el diàleg permet de veure “com van canviant, amb parts més existencialistes”.

El jurat ha valorat la capacitat de reflectir “la situació que es dóna entre els personatges”, a més de l’originalitat i la teatralitat. Simbòlicament, Roger Simeon va rebre un premi que consistia en un lot de llibres i una rosa. El Boira de Teatre també comporta l’edició de l’obra – que sortirà publicada l’any vinent – i la seva posada en escena, en format de lectura dramatitzada o d’escenificació. El jurat d’enguany l’integraven els actors Sandra Monclús, Joan Camps i Marian Toril, i l’actor i dramaturg Juanma Palacions, el guanyador de l’any passat.

Autodefinit

Roger Simeon (Tordera, 1978). Filòsof sense lògica, periodista desinformat i escriptor sense llibre. Col•laborador ocasional del setmanari Cafè amb Llet i del diari digital Diari Maresme, he estat guardonat amb el 1er premi del Concurs Literari Frederica Montseny de Manlleu; el 1er premi del Concurs Literari de Santa Margarida i els Monjos; el 2on premi del Concurs de Sant Jordi de Tordera; i finalista del Concurs de Cartes d’Amor i Desamor de Calafell, del Premi Literari de Llagostera i del Concurs de Microrelats del Centre Cultural La Nau. M’han publicat el relat L’amistat en La Lluna en un Cove número 8 (web).

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...