29 d’abril 2010

Terror i teatre, nova proposta cultural de Terrassa


www.lamalla.cat
19 abril 2010


Serà el primer festival dedicat exclusivament a la por
EFE

L'Ajuntament i el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET) han presentat avui el primer festival de teatre a Europa "dedicat íntegrament al gènere del terror", com a nova fórmula per cridar l'atenció del públic "més reticent a aventurar-se en les sales de teatre". Segons que ha explicat en roda de premsa el director artístic del festival, Gastón Core, la proposta desplegarà els pròxims 30 d'abril i 1 de maig un "ventall d'espectacles de text, musicals, dansa i teatre de marionetes" entorn als temes del "terror, les llegendes, les pors".
Gastón Core, director artístic festival de teatre de terror de Terrassa, ha destacat que una altra de les novetats és la presència en el programa de diversos espectacles de teatre de carrer, com una "forma de participació cultural més accessible". Entre ells, ha destacat el matrimoni de faquirs francesos Makadam Kanibal, que s'instal•larà a la plaça Vella de Terrassa amb "l'estètica pròpia de les fires ambulants de l'edat mitjana".

Un programa amb apostes segures
De la seva banda, el director artístic del CAET, Pep Pla, ha explicat que el festival "encaixa perfectament en la filosofia de creació i experimentació del CAET", i ha afegit que el nou festival reemplaçarà l'espai deixat després de la fusió dels festivals TNT Noves Tendències i TNT Terrassa en Moviment. El programa presentat està encapçalat pel musical de terror Ruddigore o l'estirp maleïda, l'"espectacle estrella" de la companyia Egos Teatre, i guanyador del premi del públic al Millor espectacle de la Fira de Tàrrega i al Millor espectacle musical de l'any, atorgat per la crítica de Barcelona.

L'organització ha elogiat també les posades en escena de 'Les bruixes de Salem', dirigit pel grup 34 passes a partir de l'obra d'Arthur Miller, o 'Max Und Moritz', una adaptació d'un conte escrit el 1865 per Wilhelm de Busch i que les Germanes Trapp traslladen a la versió teatral amb música balcànica en directe.

El festival comptarà, a més, amb l'actuació a l'aire lliure del grup High Strike Theatre i el seu espectacle 'Les Germanes Crisantem', on "unes dones expliquen històries sinistres als que s'atreveixen a endinsar-se en la seva carpa", ha afegit el director de l'esdeveniment.

Bona part de la ciutat implicada
Pla ha indicat que el projecte ha implicat a diverses escoles artístiques de la ciutat, que "han treballat de forma coordinada per donar forma al projecte", com l'escola Vilamanyà, que durà a terme un taller de maquillatge de terror, o el centre Àngels Segarra, els alumnes del qual realitzaran "acció sorpresa" de dansa al carrer.

El festival que se celebrarà entre el 30 i 1 de maig inclou, d'una altra banda, una exposició sobre disseny de terror, un espectacle de dansa Butoh sobre un monstre de la mitologia japonesa, o la instal•lació d'un 'theremin', un instrument "que transforma en una música misteriosa el moviment humà", construït pel grup d'experimentació tecnològica Els Luthiers Drapaires. Pla ha recordat també que diversos personatges caracteritzats "deambularan prop dels escenaris" per atreure els espectadors i "generar el clima de suspens en el qual vol emmarcar-se la proposta".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...