17 d’abril 2010


www.capgros.com
16 abril 2010



Àlex Rigola presenta aquest muntatge escrit per Peter Morgan, que va triomfar al Teatre Lliure
per V. B.

Nixon-Frost, un dels èxits de la temporada a Barcelona, és l’obra escollida per al retorn de les arts escèniques al teatre Monumental. El muntatge d’Àlex Rigola, estrenat el mes de setembre passat al teatre Lliure, es basa en un text de Peter Morgan, l’única obra teatral d’aquest prestigiós guionista cinematogràfic (de la seva ploma han sortit pel•lícules com The Queen). Sobre l’escenari planteja la trobada entre Richard Nixon, tres anys després de dimitir com a president dels Estats Units per l’escàndol Watergate, i el periodista britànic David Frost. Aquest li ha oferit participar en un late night show a canvi de 600.000 euros. L’bojectiu de Frost és arrencar a Nixon una disculpa davant del poble americà, després de que no fos jutjat pel cas Watergate. Nixon-Frost es va representar per primer cop el 2006 al Warehouse Theatre de Londres, dirigida per Michel Grandage, i dos anys més tard va arribar la versió cinematogràfica, dirigida per Ron Howard.

L’obra va ser especialment ben rebuda als Estats Units, on mitjans del prestigi de The New York Times van definir-la de “victoriosa” i “per rosegar-se les ungles” en la seva mescla de thriller i comèdia. USA Today la va qualificar de “guanyadora indiscutible”. I la crítica catalana tampoc va estalviar elogis quan Rigola la va portar al Lliure. Al teatre barceloní es va presentar en dues versions, una de “completa”, de gran format amb un espai escènic realista, i un “unplugged escènic” amb tots els actors presents en tot moment a l’escenari, i més pròxims als espectadors, i un espai escènic conceptual, complementat amb efectes audiovisuals. Els grans protagonistes del muntatge són Joan Carreras, en el paper de Frost, i Lluís Marco en el de Níxon, que estableixen tot un combat de boxa a l’escenari. Un combat que servirà perquè el Monumental torni a alçar, per fi, el teló del teatre. Dues hores abans de la funció, a les 7 de la tarda, se celebrarà el clàssic "Cafè amb...", una trobada entre espectadors i membres de l'equip de Nixon-Frost al mateix Monumental.

Dissabte, dia 17. A les 9 de la nit al Teatre Monumental

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...