29 d’abril 2010

www.lamalla.cat
29 abril 2010



L’edició d’enguany compta amb la participació de 30 companyies de diferents nacionalitats
OMAR SERRA | Lleida

La 21 edició de la Fira de Titelles de Lleida inicia avui, i fins diumenge, les seves representacions amb un cartell que inclou 30 companyies de diferents nacionalitat i 100 espectacles repartits en 24 espais de la ciutat. A banda dels espectacles, la fira manté activitats complementaries la Llotja dels professionals del sector, exposicions sobre titelles o la 10a Fira del Llibre de les Arts Escèniques. L’edició passada van passar pels espectacles més de 30.000 persones.

Teatro Corsario
'La maldición de Poe', un dels plats forts de la fira
L’acte inaugural d’avui a la Llotja anirà a càrrec de la companyia belga Ateliers de la Colline i porta el títol de Tête à clâques-Los pringados. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha valorat la bona participació de companyies, 30, i el número de representacions que se celebraran durant els quatre dies que durà la fira. En total, els 24 espais repartits per la ciutat, tant en espais oberts com equipaments tancats, albergaran 100 representacions de companyies arribades de diferents nacionalitats (11 catalanes, 10 de l’Estat espanyol i 9 estrangeres).

Espectacles per a tots els públics
La fira compta amb una programació força variada i amb espectacles per a tot tipus de públics. La regidora de Cultura, Montse Parra, ha afirmat que un dels punts forts és el gran nombre d’estrenes que es produiran fins diumenge. En l’àmbit infantil, destaquen els espectacles de Teatro Gioco Vita i el seu Sapito o els murcians Periferia Teatro i Guyi-guyi. Altres perles del certamen seran el recull de narracions de Poe del Teatro Corsario La maldición de Poe o la presentació a Catalunya de Carmen de la companyia valenciana Bambalina Teatre. L’espectacle de cloenda anirà a càrrec de The Chanclettes al Teatre de l’Escorxador.

Activitats paral•leles
A banda de les actuacions teatrals, la Fira de Titelles potenciarà com cada edició l’intercanvi entre els professionals del sector dins la Llotja de professional. Aquest espai comptarà amb estands per afavorir el tancament de contractes i el coneixement de nous valors.

La Fira del Llibre de les Arts Escèniques, amb el seu mercat i exposicions dedicades a les publicacions artístiques, i la Fira d’Artesans de Titelles seran altres pols d’atracció del festival artístic.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...