26 de juny 2010

El Festus 2010 converteix Torelló en un gran escenari


www.osona.com
25 de juny de 2010


El festival comença avui i finalitza diumenge. Música, teatre, dansa, videoprojeccions i circ,algunes de les propostes.Un moment de l'actuació d'Azulkillas al Festus de Torelló 2009. Foto: Adrià Costa

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Torello, Núria Güell, el tècnic municipal de Cultura, Pep Tines, el coordinador del Festus, Sergi Egea, i Jordi Casas, representant de la comissió organitzadora, van presentar fa uns dies l’edició 2010 del Festus-Festival Jove d’Arts al Carrer.

L’esdeveniment cultural, que compleix la tretzena edició, tindrà lloc els propers 25, 26 i 27 de juny i proposa una destacada i variada oferta d’actuacions, espectacles i activitats de diferents gèneres. Tot i que la seva filosofia no ha canviat, el Festus 2010 ve marcat pel context de crisi i els organitzadors van destacar les dificultats que s’han hagut de salvar i els esforços que s’han hagut de fer per celebrar-lo –com simbòlicament es pot veure en el cartell d’aquest any. Tot i la retallada del pressupost, que s’ha reduït de 90.000 a 50.000 euros, i l’amenaça que les dificultats econòmiques posin en qüestió futures edicions, Pep Tines va apostar pel manteniment del Festus “per tal d’estar ben situats quan es comenci a redreçar la situació econòmica”.

Del 25 al 27 de juny, els carrers de Torelló es convertiran en un gran escenari amb multitud de concerts, actuacions teatrals, performances, curtmetratges, instal•lacions, videoprojeccions, ja que el Festus vindrà acompanyat d’altres manifestacions culturals com el Fescurts, el Fesfira, Off Festus (amb el Festus a peu de carrer i el cicle A viva veu), tallers o Visions Visuals. Tot plegat amb l’objectiu de donar a conèixer activitats d’arts escèniques, musicals, visuals i plàstiques que no tenen accés als canals de difusió habituals i amb la voluntat d’obrir les arts a nous públics. Tots els espectacles del Festus 2010 seran gratuïts.

Entre la programació musical, destaca la nordamericana Tara Jane O'Neill, La Orquesta del Caballo Ganador, Guillamino (en el seu set més electrònic), Espaldamaceta, Miqui Puig o J.U.L.A.I., a banda de l’espectacular novetat de tota una icona de la música de ball, Fatboy Slim, en un format molt especial. A banda dels habituals emplaçaments de la plaça Vella, els jardins de Can Parrella, la plaça Nova, la plaça de la Vila o l’espai Delicatessen, aquest any s’incorporen dos nous espais que acolliran les sessions de DJ’s de divendres i dissabte a la nit: El Roviret i El Moscou.

Pel que fa a les arts escèniques, destaquen els espectacles de companyies com El retrete de Dorian Gray, BotProject, Joana Rañé (dins el cicle Factor’s) o una mena d’espectacle inaugural, de caire musical, que representaran una colla d’actors osonencs als Jardins de Can Parrella.

D’altra banda, Visions Visuals, impulsat per l’Escola d’Arts Plàstiques, es dedica aquest any al video-art. Diversos autors, com ara Jordi Cuyàs, Toni Casassas, Job Ramos, Jordi Cano i Marc Pallarès, mostraran les seves propostes en aquest gènere.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...