25 de juliol 2010

Portaceli, Rigola i Broggi, en la nova temporada del CDN

www.teatrebcn.com
12 de juliol de 2010


El Centro Dramático Nacional ha presentat la programació del curs teatral 2010-2011, una temporada que mostrarà les feines d'alguns dels més importants creadors del teatre català.El Evangelio de San Juan, de Rafael Álvarez "El Brujo" inaugurarà l'any teatral al Teatro María Guerrero, on també es programaran La colmena científica o El café de Negrín, un text de José Ramón Fernández dirigit per Ernesto Caballero que evoca l'esperit de la Residència d'Estudiantes, així com el nou muntatge de Rodrigo García.

El responsable del CDN, Gerardo Vera, serà l'encarregat de la posada en escena de Woyzeck, la peça inacabada de Georg Büchner que ha versionat el dramaturg Juan Mayorga. La sala també acollirà un dels èxits del Festival Grec d'enguany, Questi fantasmi, la comèdia dramàtica d'Eduardo de Filippo que Oriol Broggi ha presentat a la Biblioteca de Catalunya amb l'ctor napolità Tony Laudadio en el paper protagonista.

De la seva banda, el Teatro Valle-Inclán serà l'escenari per on passaran el més nou d'Alfredo Sanzol, Días estupendos; el Prometeu d'Esquil i Heiner Müller amb què Carme Portaceli i Carme Elias van inaugurar el Grec; el també espectacle inaugural de la nova etapa del Lliure de Gràcia, La gata sobre el tejado de zinc caliente, de Tennessee Williams, i Celebració, de Harold Pinter, en la visió de Carlos Fernández de Castro.

Marc Rosich i Andrés Lima uniran esforços en Falstaff, una peça sobre un dels personatges shakesperians més celebrats, i Xicu Masó s'encarregarà de Mi alma en otra parte, obra fruit d'una residència dramatúrgica de José Manuel Mora al Royal Court londinenc. Una visita de luxe, la del Teatro Nacional Yanka Kupala de Bielorrúsia amb La boda de Txèkhov, i el cicle Una mirada al mundo, completen la nòmina de les visites internacionals. Dins aquesta petita mostra es podrà veure el díptic de Jo Strømgren, El convento / El experimento; també Demonios, de Lars Norén, a càrla Schaubühne berlinesa de Thomas Ostermeier; l'adaptació a l'escena de la novel•la inacabada de Robert Musil El hombre sin atributos amb la Toneelhuis belga sota la direcció de Guy Caussiers i Littoral, de Wadji Mouawad.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...