17 de juliol 2010

VIII FESTIVAL SHAKESPEARE : PRÓSPERO SUEÑA JULIETA (O VICEVERSA)


JOSÉ SANCHIS SINISTERRA.
DIR. MARÍA RUIZ
DISSABTE 17 DE JULIOL
22H
TEATRE
SANTA MARIA. HORT DEL CAMPANER
ESPANYA / ESTRENA A CATALUNYA
ESPECTACLE EN CASTELLÀ

Autor: José Sanchis Sinisterra
Direcció: María Ruiz
Actors: Clara Sanchis i Héctor Colomé
Disseny de llums: Toño M. Camacho
Espai escènic: Quim Roy
Disseny de so: Mario Goldstein
Vestuari: Helena Sanchis
Disseny gràfic: Emerio

Próspero no és el vell savi i generós de "La Tempesta" amb poders extraordinaris que li permeten governar les forces del mar i de la seva illa; aquest Próspero és un home degradat en una illa, potser imaginària, que no pot veure i en la qual la música i els músics són de vegades les seves prolongacions i de vegades els seus interlocutors, són la seva màgia i la seva creació, poden ser la seva imaginació o el seu record.

Julieta, per part seva, se´ns presenta aquí amb quaranta i tants anys, tres dècades després dels esdeveniments a la cripta dels Capulet on concloïa la tragèdia de Shakespeare; ha sobreviscut al seu intent de suïcidi de l´última escena, però ningú ho sap; viu encara entre les runes, en la foscor, sense poder sortir d´allà, amb el record i l´escolta com a úniques companyies.

En paraules de l´autor, "imaginem que alguns dels immarcescibles personatges de Shakespeare fossin conduïts, de la mà d´un autor contemporani sense escrúpols, al desolat univers de Samuel Beckett".

José Sanchis Sinisterra (València, 1940) és un dramaturg i director teatral espanyol conegut per ser un dels autors més premiats del teatre espanyol contemporani. Sanchis Sinisterra destaca també per la seva labor docent i la seva vinculació a l´estudi de la literatura, amb el qual ha reivindicat sempre la doble naturalesa -literària i escènica- del text dramàtic.

María Ruiz és directora i docent de referència del panorama escènic espanyol. Alguns dels seus últims projectes són "Casa de muñecas", de Henrick Ibsen; "Don Juan Tenorio", Fundación Colegio del Rey; "Una espléndida mansión", d´O´Neill; "Macbeth", de Shakespeare, i "Filoctetes", de Fernando Savater.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...