19 d’agost 2010

Circ i Teatre visual a l'espai San Josep de Firatàrrega


www.firatarrega.cat
17 agost de 2010


Producciones Viridiana amb Habibi/Amado

Les videoprojeccions de gran format de Producciones Viridiana i el circ acrobàtic de Vaivén seran els protagonistes d’aquest espai escènic
FiraTàrrega habilitarà diferents espais escènics tant de carrer com de sala per mostrar el millor de la producció teatral de les més de 80 companyies que actuaran en aquesta 30ª edició. Un dels espais dotats amb un equipament i infraestructura especials que permetrà acollir grans muntatges i centenars d’espectadors és l’Espai Sant Josep.
En aquest emplaçament, s’hi podran veure espectacles amb videoprojeccions de gran format i circ acrobàtic.

D’una banda, els aragonesos Producciones Viridiana envairan amb poesia i mística aquest espai amb l’espectacle Habibi/Amado, un muntatge que té com a punt de partida la poesia sufí dels grans místics de la península ibèrica. Dirigit per Jesús Arbués, uneix la tradició àrab amb les noves tecnologies de la imatge per crear una història colorista i rítmica. A l’escenari, tres artistes provinents de la tradició musulmana, jueva i catòlica presenten un treball sobre allò que Ibn Arabi anomena “la religió de l’amor”. Un espectacle que construeix un pont entre la cultura d’occident i l’islam a través de la poesia, la música, la dansa i les imatges.

Aquest és un muntatge amb un punt exòtic pensat per al públic adult però que arriba amb facilitat al públic jove, especialment, pel seu joc escènic amb retroprojeccions. Un espectacle molt complet (amb dansa, cant, versos, percussió, música en directe, etc.) que esdevé un cant a la integració de cultures.

Compartint espai però amb un registre molt diferent, els andalusos Vaivén Circo Danza portaran la seva fusió de circ, dansa i teatre a l’espai Sant Josep. Cayuco és el segon treball d’aquesta jove companyia nascuda el 2008. El muntatge vol representar la idea d’anar més enllà, de superar les barreres internes i externes, és una esperança que es nodreix de petits detalls i que impulsa a iniciar un viatge cap a l’autoafirmació i l’autenticitat i a fugir de les renúncies i de les pors. Un treball que inclou nombroses acrobàcies i interpretació musical en directe.

Aquests són només alguns dels espectacles que es podran veure del 9 al 12 de setembre a la Fira. La programació oficial inclou els muntatges de diferents disciplines escèniques, tant de carrer com de sala, de més de 80 companyies nacionals i internacionals (entre la Programació Oficial i els Espais d’Empresa).

Entrades anticipades a la venda

Les entrades anticipades per als espectacles de sala de FiraTàrrega 2010 ja estan a la venda a través dels diversos canals del servei Tel•Entrada de Caixa Catalunya. Les entrades anticipades gaudeixen d'un descompte del 20%.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...