25 d’agost 2010

El Teatre d'humor més divers a Firatàrrega 2010


www.firatarrega.cat
19 agost de 2010


Nacho Vilar Producciones con Habitus Mundi

Els espectadors de FiraTàrrega podran gaudir de diferents muntatges que van des de l’humor més àcid, passant per l’estil del ‘Club de la Comèdia’, fins al més tradicional

El teatre d’humor també tindrà el seu lloc a la 30a edició de FiraTàrrega i ho farà amb la participació de diferents companyies que mostraran facetes molt diverses d’aquest estil. Des del clown clàssic fins a l’humor descarat i enginyós es donaran cita a Tàrrega, del 9 al 12 de setembre. Onze companyies —d’entre les més de 80 que actuaran a la Fira entre la Programació Oficial i els Espais d’Empresa— presentaran els seus espectacles dins l'estil humorístic, cinc de carrer i sis de sala.

La companyia La Chouing aprofitarà la seva estada a FiraTàrrega per mostrar per primer cop a l'Estat espanyol el seu segon espectacle, titulat Cendres. Aquesta companyia francesa, aficionada als personatges extrems, oferirà un nou muntatge tragicoburlesc, sense paraules, en què dos germans conviden el públic a una cerimònia plena de rituals estranys que tenen l'objectiu d'honorar la seva mare morta. La finalitat és donar compliment a la seva darrera voluntat: que els nois trobin una esposa.

Des de Múrcia, Nacho Vilar Producciones, després del seu pas per FiraTàrrega 2008 amb Business Class, tornarà aquest any amb Habitus Mundi, una proposta lúdicofestiva, acompanyada amb música, coreografies i efectes pirotècnics. En aquest espectacle itinerant, uns frares que s'han passat la vida reclosos al monestir descobreixen que efectivament existeix una altra vida: el món del cabaret i del music-hall.

Amb la Nit d’Humor, els espectadors podran passar una vetllada distesa i entretinguda amb el muntatge Paticorto, de les Hermanas Belcro, expertes improvisadores amb un gran sentit de l'humor. El seu espectacle, una proposta de cafè-teatre, a l'estil de “El Club de la Comèdia”. També en el marc d’aquesta vetllada es podrà veure l’espectacle La verdad sea dicha del monologuista valencià Rafa Forner. Dos espectacles que arriben avalats pel Premi del Circuito Teatro Valencia San Miguel 2009.

L’humor més descarat a FiraTàrrega arriba de la mà de la Cia. H2Oh!. A Payaseantes exhibicionistas, uns personatges impúdics intentaran cridar l’atenció dels vianants. Comparteixen la mateixa estètica excèntrica: gavardina, nassos, la manera de moure’s... Trencant tabús aconsegueixen, sobretot, divertir a tots els públics en totes les situacions i espais.

L’experiència i el reconeixement internacional del clown Leandre també serà present a FiraTàrrega. Chez Leandre és un espectacle ple de sentiment i optimisme en el què el protagonista és el que la gent anomena un “sense sostre”, però per a ell el carrer és casa seva. De fet, l’espai públic és l’hàbitat natural de Leandre Ribera, que porta 13 anys de trajectòria creant espectacles de carrer.

L'umor també és l’eix central de l’espectacle El silenci és or, de la Cia. Boixaderas – Soler, que conté vuit monòlegs amb l’acompanyament musical d’un piano. Guillem Albà presentarà el seu segon espectacle, Flirt!, i que en aquesta ocasió arriba acompanyat de l'Always Drinking Marching Band. La companyia Jango Edwards & Cia. Passabarret oferiran Big Boss & Tandarica Orkestar, una proposta per a tots els públics plena d'humor i energia. In-consciència és el títol de l’espectacle d'humor amarg de la companyia La Impaciència en el què diferents personatges no veuen acomplerts mai els seus somnis i on la crua realitat quotidiana, com sempre, s'acaba imposant. I Teatre de Guerrilla presentarà El Xarlatan, interpretat per Quim Masferrer, un home descarat, divertit, simpàtic, farsant, proper, humà...

Aquests són només alguns dels espectacles que es podran veure a FiraTàrrega 2010. A banda, la programació de la Fira, que tindrà lloc del 9 al 12 de setembre, inclou els muntatges d’altres disciplines escèniques, tant de carrer com de sala, de més de 80 companyies nacionals i internacionals (entre la Programació Oficial i els Espais d’Empresa).

Entrades anticipades a la venda

Les entrades anticipades per als espectacles de sala de FiraTàrrega 2010 ja estan a la venda a través dels diversos canals del servei Tel•Entrada de Caixa Catalunya. Les entrades anticipades gaudeixen d'un descompte del 20%.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...