31 de desembre 2010

De Geronimo a Bob


El musical de la carismàtica criatura groga arribarà el 2 i 3 de gener al Sant Jordi
El ratolí periodista triomfa en el muntatge del Condal

Pertanyen a dos universos diferents, un literari i l'altre catòdic. Però tots dos han captivat, de forma arrasadora, els espectadors més petits. Primer es va instal•lar al Teatre Condal Geronimo Stilton, el ratolí ­periodista que ha saltat amb gran èxit de les pàgines a l'escenari de la mà d'Àngel Llacer i Manu Guix, i que seguirà en cartell fins a finals de gener. I a principis d'any serà el torn de Bob Esponja, el fenomen infantil del 2010, amb permís dels superpoderosos Gormiti.

La carismàtica criatura groga no és un personatge nou, precisament, ja que el seu naixement es remunta al 1999, però aquest any ha estat el de la seva gran explosió a Espanya, motivada en gran mesura per l'emissió de diversos capítols diaris al canal infantil Clan. L'omnipresència de Bob Esponja i els seus amics de Fondo de Bikini (ninots, jocs recreatius, DVD, material escolar, tot el que un nen -i no tan nen- es pugui imaginar) puja un altre esglaó amb la representació, els dies 2 i 3 de gener, del musical Bob Esponja, la esponja que podía volar al Palau Sant Jordi de Barcelona.

12 actors i 20 personatges

No es tracta d'un espectacle de titelles o de petit format, sinó d'un tinglado de dimensions considerables, amb 12 actors de carn i ossos interpretant Bob Esponja, Patricio Estrella, Calamardo, Arenita, el Señor Cangrejo i així fins a 20 personatges. Espanya és el primer país on s'estrena Bob Esponja, la esponja que podía volar, després d'haver aconseguit un gran èxit a la Gran Bretanya, el seu país d'origen. L'humorista Flipy, que va saltar a la fama com el científic boig del programa El hormiguero, s'ha encarregat de l'adaptació espanyola del llibret, inspirat en el capítol del mateix nom de la sèrie de Nickelodeon creada pel biòleg marí Stephen Hillenburg.

En aquell fantàstic episodi, que pertany a la tercera temporada de la sèrie, el nostre amic Bob somia poder volar tal com fan les meduses, així que executa enginyoses idees que li permetin complir el seu propòsit; però, com no podia ser de cap altra manera, totes fracassen de forma irremeiable.

L'espectacle, que és de vocació cent per cent familiar, ofereix ball, cançons, missatges positius i molt colorit, amb el propòsit de deixar els nens bocabadats durant una hora i mitja. Després de la doble sessió al Palau Sant Jordi (i amb estrena prèvia espanyola al Madrid Arena el 26 i 27 de desembre), Bob Esponja, la ­esponja que podía volar viatjarà en una ­àmplia gira per ciutats com Bilbao, Gijón, Saragossa, Valladolid, Sevilla, València, Múrcia i Màlaga.

publicat per
Julián García / J. C. Sorribes
www.elperiodico.cat
25 de desembre de 2010

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...