25 de desembre 2010

Els Pastorets de Josep Rodri es presenten com un conte


L’agnosticisme del nou director impregna el clàssic nadalenc de la Sala Cabanyes

Els Pastorets 2010/2011 estrenen director, Josep Rodri, i director musical, Jordi Lluch. La renovació, a més, comporta canvis a dalt de l’escenari. Destaca la pèrdua de religiositat de l’espectacle d’aquest any: pel nou director, el fet que els Pastorets siguin un muntatge de principis del segle XX no ha d’impedir que puguin renovar-se, perquè més enllà de les creences religioses no es pot oblidar que formen part de la cultura tradicional. Per eliminar pes religiós, Rodri ha introduït dos nous personatges: dos nens que troben un llibre que explica aquest clàssic i en tot moment són ells qui guien els espectadors i tanquen la història. L’objectiu és fer un muntatge més viu, més participatiu i més actual.

Tot canvi pot generar reserves entre els espectadors més clàssics, habituals o conservadors. En aquest sentit el president de la Sala Cabanyes, Toni Grané, explica que l’aposta pel director de Pastorets és ferma. Grané assegura que des de l’entitat es marca quins son els trets que ha de tenir l’espectacle i segons aquests paràmetres Rodri no sobrepassa cap límit. Com amb el cartell de les Santes, Grané considera que si creen polèmica vol dir que els Pastorets segueixen vius.

Els Pastorets mouen cada any un gran volum de voluntaris, més de 350 persones. Un element de complicació afegit per un director que “no és de la casa”. També hi ha renovació en la direcció musical que aquest any va a càrrec de Jordi Lluch, que ha dirigit la missa de les Santes d’aquest 2010, per potenciar la vessant musical de l’espectacle.

Una altra novetat dels Pastorets d’aquest any és que aposten per la interacció amb el públic. En alguna de les escenes els personatges baixen a la platea per augmentar la participació en l’espectacle. En una escena en concret, els personatges reparteixen galetes en forma de la Lluna al públic. Un dolç que acompanyat amb una piruleta amb la cara de la tradicional lluna, es posa a la venda a partir de l’estrena el 26 de desembre.

Coincidint amb l’arribada dels Pastorets d’aquest any, La Sala Cabanyes posa en marxa i la seva vessant 2.0. Nova pàgina web www.salacabanyes.cat, que inclou nova imatge, nova categorització dels continguts que proporciona més agilitat. A més l’espectacle passa a formar part de les xarxes socials i ja compta amb presència tant al facebook com al twitter. Tot plegat amb l’objectiu de generar interactivitat i estar al dia en les comunicacions.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...