24 de desembre 2010

Més espectacles al Teatre Monumental

El Monumental programa 7 espectacles pel primer semestre de 2011. L’obertura i la clausura tindran regust mataroní amb el Somorrostro de Maria Rovira i la teoria de catàstrofes de Toni Cabré i Moisès Maicas. La programació del Monumental la completen muntatges i noms de renom com ‘petits crims conjugals’ amb Ramon Madaula i Laura Conejero, l’adaptació que Julio Manrique ha fet de ‘l’hort dels cirerers’ de Txehov. La versió que ha fet Alex Rigola de ‘la gata sobre la teulada de zinc calenta’, ‘Desclassificats’ de Pere Riera i l’espectacle de ‘the room’ de Thomas Noone completen la cartellera. El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedès, explica que tot i les retallades pressupuestàries, la regidoria de cultura continua apostant per l’oferta teatral.

Aquest és el primer any que es pot programar la temporada completa del Teatre Monumental després de les obres que s’han fet a l’equipament. Una prioritat que es manté per la quantitat d’assistents que tenen els espectacles que es programen. Per aquest motiu, l’augment d’obres també comporta un augment del preu de l’abonament de la temporada que costa 20 euros més. En aquest sentit, Sergi Penedès assenyala que cal prioritzar i que a parer seu, hi ha part de l’oferta cultural de Mataró que és millor suspendre-la momentàniament abans de fer les coses malament.

Pel que fa a les activitats de Can Gassol, es continuaran programant el darrer divendres de cada mes, tal com s’està fent durant el 2010, quan s’han fet les primeres representacions. La primera de l’any vinent es farà el 28 de gener amb la companyia ‘la prodigiosa’. La clown Pepa Plana, que ja havia actuat a Mataró en el marc del festival Shakespeare, també actuarà amb el seu nou espectacle ‘penèlope’.

El que també es continua programant és el Butaka que pretén acostar els més joves a les arts escèniques amb espectacles destinats expressament per a ells. La propera temporada es programen dos espectacles que es faran al Teatre Monumental, el primer durant el mes de febrer i el segon a l’abril. El que també manté l’Institut Municipal d’Acció Cultural són els seus acords amb el Foment Mataroní, la Casa de la Música Popular.

publicat per
http://www.mataronoticies.cat
14 de desembre de 2010

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...