26 de desembre 2010

Pastorets per tot Girona



Un recorregut pel centre de Girona servirà avui per obrir els actes per celebrar el trentè aniversari

El 2 de gener s'ha previst una matinal amb Pastorets, pastís i un DVD

Girona s'omple més que mai de Pastorets. El trentè aniversari dels Pastorets de Girona promoguts pel Grup Proscènium arribarà avui als carrers de la capital gironina amb una cercavila amb la participació de la colla gegantera de la Fal•lera Gironina. Serà l'acte inaugural del seguit d'activitats que s'han preparat per celebrar les tres dècades ininterrompudes de Pastorets. El Grup Proscènium i l'associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial han programat aquesta cercavila que vol literalment que els Pastorets prenguin Girona. Més concretament perquè els dimonis s'escampin per la ciutat, ja que la cercavila arrencarà des de l'encreuament dels carrers de la Creu i Migdia, on es repartiran màscares de dimoni.
La rua començarà a dos quarts de dotze i recorrerà els principals carrers; es dirigirà des del Migdia fins a Lorenzana, passarà per la plaça de Miquel Santaló i arribarà a la plaça de Catalunya provinent de Joan Maragall. El pont de Pedra, Santa Clara i Hortes serà l'itinerari fins a la plaça davant del Mercadal.
El director del Grup Proscènium, Joan Ribas, va subratllar ahir en la presentació dels actes del trentè aniversari la voluntat de compartir amb els ciutadans l'efemèride dels 30 anys sobre l'escenari. Ribas va remarcar que es calcula que en aquestes tres dècades “han passat un miler de col•laboradors per sobre de l'escenari fent un paper o un altre”. En cada funció són unes 125 persones les que col•laboren per representar l'obra de mossèn Francesc Gay amb les adaptacions posteriors.
Un altre dels actes destacats serà la matinal de Pastorets que es farà el dia 2 de gener, amb la col•laboració dels Pastorets de Mataró, així com els de les Preses per fer algunes de les escenes. Aquests últims encara continuen representant l'obra original de Gay. En aquesta jornada es podrà veure l'estrena d'un DVD que repassa personatges, història i anècdotes d'aquests primers 30 anys. L'efemèride també s'ha aprofitat per fer un calendari amb imatges d'aquests anys amb diverses de les escenes més característiques d'una obra tan nostrada. Un àlbum fotogràfic amb més de 500 imatges, cançons en CD del quinzè aniversari, així com el recull de cada any dels cartells d'Àngel del Pozo, completaran la jornada festiva.

publicat per
Dani Vilà / Girona
Foto : Un fotografia d'una de les escenes d'Els Pastorets de Girona de l'any passat. Foto: MANEL LLADÓ.
http://www.elpunt.cat
18 de desembre de 2010

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...