29 de juny 2011

L'Ajuntament anul•la el Festival Shakespeare


El consistori menciona motius pressupostaris per eliminar el certamen, que havia d'iniciar-se en menys de dues setmanes

El nou govern municipal ha decidit anul•lar a última hora el Festival Shakespeare d'enguany. L’Ajuntament ha anunciat que la novena edició del festival, que havia de tenir lloc entre els dies 7 i 17 de juliol al teatre Monumental, no se celebrarà per qüestions pressupostàries. El certamen comptava amb una inversió prevista de 127.000 euros, dels quals 83.000 havien de provenir de l’IMAC, 38.000 d’una subvenció de la Generalitat i 6.000 de les entrades venudes. Segons constata l’executiu encapçalat pel nou alcalde Joan Mora, aquesta inversió per al Shakespeare d’enguany podia comprometre la programació i activitats culturals de la ciutat previstos fins a finals d'any, ja que l’IMAC acumula un dèficit d’uns 99.000 euros de 2010 i uns 27.000 de 2011.

El nou president de l’IMAC, Marcel Martínez, ha explicat a capgros.com que l’anul•lació del festival ve marcada per “motius exclusivament econòmics”. Martínez ha assegurat que no coneixen el dèficit acumulat de més de 100.000 euros de l’Institut municipal. “Els números no quadraven i comprometien la programació cultural de la tardor, així que la decisió està plenament justificada”, ha apuntat. El regidor de Cultura i Ensenyament ha assegurat que els sap “molt de greu” haver pres una mesura tan dràstica a menys de dues setmanes de l’inici del certamen. Però també ha afegit que el conveni amb la Generalitat “encara no s’ha ni signat” i que la situació econòmica de l’administració pública catalana tampoc convidava a pensar que els diners previstos s’acabessin adjudicant. Martínez ha dit, a més, que els beneficis provinents de taquilla s’auguraven per aquest any “molt pitjors” que en l’anterior, quan es van facturar 6.000 euros.

Des del consistori, d’altra banda, també asseguren que en la decisió presa ha pesat la manca de temps per poder fer una campanya de difusió adient per donar a conèixer la nova programació, que s’havia de presentar a finals d’aquest mes de juny. El Shakespeare, dirigit per Montse Vellvehí, ja comptava amb dues obres anunciades: Tempesta, d’Oskaras Kornusovas, com a muntatge inaugural; i Julieta & Romeo, de Marc Martínez, com a clausura. La pròpia Vellvehí afirmava fa poc mes d’una setmana a capgros.com que el pressupost de l’edició d’enguany s’havia reduït en prop d’un 50% respecte a 2010 (quan es va elevar fins als 225.000 euros) com a única via per garantir la continuïtat de l’esdeveniment. Una altra víctima anunciada d’aquestes retallades era l’escenari de l’Hort del Rector.

El festival Shakespeare va néixer al municipi maresmenc de Santa Susanna l’any 2003, amb l’objectiu d’oferir espectacles inspirats en l’obra del gran dramaturg britànic. Es va instal•lar a Mataró ara fa tres anys, i estava coorganitzat per l’IMAC i la Fundació Festival Shakespeare. Segons dades municipals, l’any passat van assistir al festival 674 persones als diferents espectacles programats.

publicat per
V.B.
www.capgros.com
27 de juny de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...