28 de juny 2011

L’Ajuntament suspèn el Festival Shakespeare per motius econòmics


La novena edició del certamen s’havia de celebrar del 7 al 17 de juliol

L’Ajuntament de Mataró ha fet oficial avui la suspensió del Festival Shakespeare per qüestions pressupostàries. La novena edició del certamen –la quarta a Mataró– estava prevista del 7 al 17 de juliol al Teatre Monumental i ja tenia dues obres confirmades. El Shakespeare, però, “cau” víctima de la precària situació econòmica de l’Institut Municipal d’Acció Cultural. El Festival tenia un pressupost de 127.000 euros dels quals 83.000 els havia de posar l’organisme municipal.

En la nota de premsa de l’Ajuntament s’assegura que el govern ha decidit suspendre’l “amb la voluntat de no comprometre la programació i les activitats establertes i consolidades fins a desembre d’aquest any”. L’any passat van anar al Festival Shakespare 674 persones. La suspensió del certamen és la primera decisió important de l'IMAC i del regidor de cultura Marcel Martínez.

Mora ja va avisar
Joan Mora durant la campanya electoral ja va ser crític amb el Shakespare, que mai havia arrelat ni tingut èxit de públic a la capital del Maresme. L’Alcalde, però, havia assegurat que deixaria una edició de marge abans de prendre la decisió que avui s’ha fet pública. El Festival es finançava, a més dels 83.000 euros municipals amb 38.000 d’una subvenció de la Generalitat i 6.000 euros previstos per la venda d’entrades. L’Ajuntament també ha tingut en compte el poc temps que queda per l’inici del festival per suspendre’l ja que considerava impossible fer una campanya de promoció adient. El Festival Shakespeare estava organitzat per la Fundació Festival Shakespeare que encapçala la mataronina Montse Vellvehí.

Publicat per
Cugat Comas
www.totmataro.cat
27 de juny de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...